Annons:

Vimmerbyprofilens vän ska leda Musikhjälpen

Musikhjälpens programledare: Oscar Zia, Klas Eriksson och Tina Mehrafzoon. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vimmerbyprofilens vän ska leda Musikhjälpen

På onsdagsmorgonen avslöjades vilka som ska leda Musikhjälpen. En av tre programledare är Klas Eriksson, känd som Leif i succéserien "Leif & Billy", som han gör tillsammans med Alfred Svensson, ursprungligen från Vimmerbytrakten.

Annons:

Utöver komikern och skådespelaren Klas Eriksson kommer Musikhjälpen i år att ledas av Oscar Zia, artist och programledare, samt Tina Mehrafzoon, musikjournalist och programledare.

Båda de två sistnämnda var engagerade i Musikhjälpen redan i fjol, som programledare respektive resande reporter, där hon rapporterade från Libanon, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig. Årets tema är viktigare än någonsin. Det är många familjer och barn som är på flykt från krig just nu. Barn borde bara få vara just barn och inte behöva vara på flykt, säger Klas Eriksson i pressmeddelandet.

Blir inlåsta 12 december

De tre programledarna kommer att låsas in i glasburen, som ska placeras på Kungstorget i Göteborg, för att sända 144 timmar radio och tv i samarbete med Sveriges Radio och SVT.

”För en tryggare barndom på flykt från krig” är årets tema för Musikhjälpen, som sänds mellan den 12 och 19 december och som går in på det femtonde raka året.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt