Annons:

Inledande nej till vindkraftspark: ”Hoppas på positivt utfall i fullmäktige”

Njordr AB:s projektledare Niclas Erkenstål hoppas att fullmäktigeledamöterna säger ja till bolagets tilltänkta vindkraftspark öster om Målilla. Foto: Pixabay

Inledande nej till vindkraftspark: ”Hoppas på positivt utfall i fullmäktige”

Vindkraftsbolaget Njordr AB fick ett negativt besked i kommunstyrelsen. Nu ställer de sitt hopp till att kommunfullmäktige fattar ett annorlunda beslut. 
– Vi hoppas på ett positivt utfall i kommunfullmäktige, säger projektledaren Niclas Erkenstål.

Annons:

Vindkraftsbolaget Njordr AB:s planer på att bygga Aspelands vindkraftspark med tolv 270 meter höga vindkraftverk öster om Målilla har nu hamnat på politikernas bord. 

Kommunstyrelsen sa nej till projektet efter en jämn omröstning som slutade 6–5 och kommunfullmäktige fattar det slutgiltiga beslutet i början av februari. 

– Vår grundläggande inställning är att vi tycker att det är ett väldigt bra projekt ur många synpunkter. Det är ett projekt som vi har arbetat om utifrån de input vi har fått under framför allt samrådet. Det kommer ge ett väldigt viktigt tillskott till energiproduktionen i södra Sverige och kommer hjälpa till att trycka ner de elpriser som är väldigt, väldigt höga. Vi tror att projektet kommer vara mycket betydelsefullt för södra Sverige och elmarknaden, säger Njordrs projektledare Niclas Erkenstål. 

Hur följde du gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen där frågan om er vindkraftspark var en central punkt på listan?

– Vi har följt ärendet under lång tid och det är naturligtvis intressant att se vad det blir för resultaten. Vi kommer fortsätta följa diskussionen i kommunen. Det är kommunstyrelsens beslut som har kommit men det är kommunfullmäktige som avgör ärendet i februari. 

Vad får du för känsla när du pratar med politikerna i Hultsfred?

– Det finns politiker som är positiva till projektet, men det finns naturligtvis en blandad inställning bland de politiker som sitter i kommunfullmäktige.

Hur kommer du följa fullmäktigemötet måndagen den 6 februari?

– Med intresse naturligtvis. 

Hur tror du att det kommer gå?

– För tidigt att säga, men vi hoppas att projektet får ett ja i kommunfullmäktige. Det är naturligtvis vår förhoppning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt