Annons:

Fiberföretaget svarar på kritiken – har en uppmaning till ortsborna

Open Infra uppger att 17 skyltar försvunnit så här långt från grävområden i Målilla. "Jag kan tipsa om var man köper nya snygga skyltar, de kostar cirka tusen kronor", hälsar Anya Alenberg. Foto: Lotta Madestam

Fiberföretaget svarar på kritiken – har en uppmaning till ortsborna

Ett missförstånd sägs ligga bakom grävningen på Södra Långgatan i Målilla. Open Infra betecknar det hela som olyckligt. Företaget kritiseras också för bristfällig skyltning.
– Vi har problem med att skyltar försvinner i Målilla, något vi inte upplever på andra närliggande områden, säger Anya Alenberg, kommunikationschef.

Annons:

Thomas Svensson har på nytt polisanmält Open Infra sedan fiberföretaget grävt på hans och brödernas fastighet i Målilla utan tillstånd. Det stämmer att inget mer grävarbete ska ske på Södra Långgatan, bekräftar Anya Alenberg. 

– Olyckligtvis skedde det ändå på grund av ett missförstånd på plats. Det avbröts dock snabbt och det är åtgärdat, säger hon och fortsätter:

– Det finns inget ont uppsåt i händelsen och det är synd att det ska behöva leda till en polisanmälan. Vi och gräventreprenören vill gärna göra rätt för oss.

Hur ser du på att boende i Målilla reagerar på att det är dåligt skyltat vid flertalet grävområden?

– Vi gör så gott det går med att ersätta och sätta upp nya skyltar. Hittills har omkring 17 skyltar försvunnit från de platser vi arbetar på runt om i Målilla. Vi upplever inte samma sak i andra närliggande områden, säger Anya Alenberg.

”Får gärna lämna tillbaka dem”

Hon kan inte nog understryka det allvarliga i att skyltarna försvinner på det här sättet.

– Om det är någon som samlar på dessa skyltar till ett DIY-projekt eller så, så får den personen gärna höra av sig till mig så kan jag tipsa om var man köpa nya snygga skyltar, de kostar cirka tusen kronor styck, inklusive moms. Om det är någon som vill lämna tillbaka skyltar så skulle vi bli jätteglada för det också, säger Anya Alenberg.

Har ni gjort någon polisanmälan?

– Nej, vi har inte vidtagit några rättsliga åtgärder än.

Driftsättningen av Open Infras fiber i Målilla är beräknad till februari, då får 127 hushåll igång sin fiber.

Här kan du läsa den första artikeln.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt