Annons:

Open Infra har betalat vitet –

Lite varstans i Målilla är gatorna fortfarande inte återställda efter fiberarbetet. Foto: Lotta Madestam

Open Infra har betalat vitet – "Tråkigt att det gick så långt"

Open Infra beklagar att det blivit som det har i Målilla med vägar som inte återställts i tid.
”Vitet är betalt och det är förstås tråkigt att det skulle behöva gå så långt”, skriver företagets kommunikationschef Anya Alenberg i ett mailsvar.

Annons:

Open Infra är inte heller nöjd med arbetet i Målilla och säger sig jobba på så gott man kan för att förebygga just denna typ av problematik.

”Jag kan meddela att fibern nu är blåst och i det här fallet kommer Hultsfreds kommun även hantera återställningen innan asfalteringen. De har meddelat att det kommer göras inom kort, så det kommer inte se ut så här i åtta månader till”, skriver Alenberg.

Vad är det som hänt, som orsakat att det blivit så här i Målilla?

”Det som hände var att vi grävde för att komma så långt i arbetet vi bara kunde innan vintern slog till. Till en viss del är det mycket säsongsarbete i vår bransch, men vintern ter sig olika i olika delar av landet och vi kommer inte låta månaderna styra arbetet utan det är tjäle och snö som avgör när det inte går att gräva längre.”

Tidsödande och kostsamt

Företaget hade planerat att komma längre och att fibern skulle hinna bli blåst, men det gick inte, enligt Anya Alenberg på grund av tjäle.

”När det gäller arbete i asfalt så är det inte bra att asfaltera om innan fibern är blåst eftersom det finns risk för blåsstopp och då måste vi skära upp asfalten vi precis lagt för att åtgärda stoppet och sen asfaltera igen. Det är både tidsödande och kostsamt.”

”Inte utfört helt rätt” 

När vintern var över återupptogs arbetet. 

”Entreprenören som åtagit sig att utföra arbetet åt oss har inte utfört det helt rätt och vi är inte heller helt nöjda. Både vi och kommunen har informerat om att återställning inte är tillräcklig och att varningsskyltar ibland har saknats, och det har tagits direkt till ansvarig entreprenör på plats. Men ändå blev det aldrig riktigt åtgärdat och till slut beslutade vi oss för att ta hjälp av en annan entreprenör för de sista grävsträckorna och för att blåsa fibern. Det är nu klart", skriver Anya Alenberg som beklagar att det blivit så här.

Det är 131 hushåll i Målilla och Rosenfors som ska få fiber inom kort.

”I stort sett ligger vi enligt plan med cirka en månads försening, vilket på det stora hela inte är mycket”, skriver Anya Alenberg i sitt svar.

 

Här kan du också läsa: Gator inte återställda – "Hur länge ska vi behöva leva med detta?"

Här kan du också läsa: Kommunen tar över – så mycket får Open Infra betala i straffavgift

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt