Annons:

Gator inte återställda –

Fortfarande efter åtta månader har Open Infra inte lagat vägarna i Målilla efter fiberarbetet. Här ett exempel från Södra Långgatan. Foto: Lotta Madestam

Gator inte återställda – "Hur länge ska vi behöva leva med detta?"

Åtta månader efter att gator i Målilla tätort grävdes av i samband med Open Infras fiberdragning är de fortfarande inte lagade och asfalterade.
"Det ger upphov till stora slag och oväsen när fordon far fram över kvarvarande skador av schaktarbeten", skriver en Målillabo som tröttnat.

Annons:

Mannen, som vill vara anonym, reagerar på att det är stora brister i underhållet av flera gator där det skett schaktarbeten med att gräva bort asfalt i samband med fiberarbete.

"Det var i oktober förra året som gator i Målilla tätort grävdes av tvärs över färdriktningen. Det är åtta månader sedan. Hur länge ska vi behöva leva med dessa brister. Kanske åtta månader till?", skriver han i ett mail till Dagens Hultsfred.

"Dunkar i husen"

Mannen lyfter fram att det finns upprättade policydokument inom Hultsfreds kommun, hur entreprenadarbeten ska gå till både vad det gäller hur det ska skyltas vid utförandet och hur återställningen ska ske.

Trots det ”dunkar” det fortfarande i husen, enligt mannen, när fordon passerar över hålorna som är i de avgrävda gatorna. Dessutom saknas alla former av varningsskyltar.

"Vad som framgått sedan tidigare så har Hultsfreds kommun haft upprepade samråd med entreprenören utan att situationen för oss fastighetsägare och boende längs med avgrävda gator fått någon förbättring", skriver Målillabon.

"Jag kan heller inte låta bli att undra hur tillsynen går till inom kommunen, för att säkerställa att de här policydokumenten följs. Men det är kanske inte så viktigt?", tillägger han.

Annorlunda i Hultsfred

Målillabon kan inte låta bli att jämföra med liknande arbeten i centralorten Hultsfred.

"Vid slakteritomten har det varit en liknande skada i asfalten under motsvarande tid. Där har det funnits en mängd varningsskyltar och även temporär lagning av asfalten. Det kan väl inte bero på att det är på vägen till förrådet för kommunal verksamhet", undrar han.

 

Här kan du också läsa: Kommunen tar över – så mycket får Open Infra betala i straffavgift

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt