Annons:

Studieförbundet växer med anställd i Hultsfred – hon har fått nya tjänsten

My Larsson är ny verksamhetsutvecklare sedan Studieförbundet Vuxenskolan utökat sin verksamhet med en anställd i Hultsfred. Foto: Privat

Studieförbundet växer med anställd i Hultsfred – hon har fått nya tjänsten

Studieförbundet Vuxenskolan växer med en anställd i Hultsfred. My Larsson är nu verksamhetsutvecklare, med uppdraget att utveckla studieförbundets arbete i kommunen.

Annons:

Tidigare har en anställd haft ansvar för både Oskarshamn och Hultsfred. Vid årsskiftet utökade studieförbundet med en ny tjänst i Hultsfreds kommun.

Ny verksamhetsutvecklare är My Larsson, bosatt i Hultsfred, som tillträdde tjänsten den 9 januari. 

– För tillfället kombinerar jag det med studier och börjar på 80 procent i juni, varav 50 i Hultsfreds kommun, säger My Larsson. Oskarshamn kommer vara min placeringsort, men största delen kommer jag jobba på plats i Hultsfred.

"En ort det går att växa på"

Med den här satsningen vill Studieförbundet Vuxenskolan lägga extra fokus på Hultsfred.

– Vuxenskolan vill göra en satsning i mittlänet och vi känner att Hultsfred är en ort det går att växa på, säger My Larsson.

Vad har du för mål?

– Först och främst att lära känna föreningarna vi samverkar med i Hultsfreds kommun, men även försöka hitta nya föreningar att samverka med och få igång fler kurser, så något jag kommer jobba med är att få fram cirkelledare. Målet är helt enkelt att öka folkbildningen i kommunen.

Vad skulle du säga att du brinner för mest?

– Jag började ju nyligen, men ett exempel är Glada Mellokören som Studieförbundet Vuxenskolan drivit som projekt. Sådana projekt är så roliga. Jag ser fram emot att få vara med och göra skillnad, att få människor att må bra. Jag tror att folkbildningen och inte minst alla möten mellan människor är viktigare nu än någonsin tidigare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt