Annons:

  • Intresset för odling blev sju kamratcirklar – här lär man av och med varandra

    Kursen Odling i gemenskap lockade snabbt många deltagare som delats upp i fyra kamratcirklar i Vimmerby och tre i Hultsfred. Foto: Vuxenskolan/Martina Gradian

  • Intresset för odling blev sju kamratcirklar – här lär man av och med varandra

    Det har varit upptaktsträff för Vuxenskolans nya kurs Odling i gemenskap. Foto: Vuxenskolan

Intresset för odling blev sju kamratcirklar – här lär man av och med varandra

Allt från balkongodlare till självförsörjande på grönsaker i flera år. Intresset för att lära av och med varandra kring odling var så stort att platserna till Vuxenskolans nya kurs tog slut på ett kick.

Annons:

Den 27 mars var det upptaktsträff för Studieförbundet Vuxenskolans nya kurs Odling i gemenskap, som är pågående hela sommar.

– Vi fick stänga anmälningen, vi fick inte plats med fler. Det är jättemånga som har hört av sig och vill vara med, men nu är vi igång, säger My Larsson, verksamhetsutvecklare Hultsfred-Högsby.

Hade ni kunnat tänka er det här gensvaret?

– Det blev som vi trodde och hoppats, men det var ju samtidigt ett önsketänkande. Man vet ju aldrig. Nu är tanken att det ska bli ett stående koncept varje år, så ska hitta ännu fler odlingsintresserade.

Spann vidare på temat 

Både My Larsson och kollegan Marina Karlsson, verksamhetsutvecklare i Vimmerby, har ett egenintresse i odling. De tycker det är jättekul och vet att det finns ett stort intresse.

Nyligen var trädgårdsbloggaren och författaren Sara Bäckmo från Skillnades Trädgård på plats i Frödinge Bygdegård för att föreläsa under rubtiken "Nördigt om förodling".

– Det är alltid jättestort intresse för hennes föreläsningar, så nu ville vi spinna vidare på det och startade den här kursen, säger My Larsson.

Resultatet blev sju kamratcirklar, fyra i Vimmerby och tre i Hultsfred, med allt från balkongodlare till de som varit självförsörjande på grönsaker i flera år.

– Vi har mycket att lära av varandra. Både genom studiebesök hos varandra och studiebesök tillsammans. Exempelvis ska alla sju grupper hälsa på hos Emma Kull i Nyserum den 22 april, berättar My Larsson och presenterar ytterligare idéer som kursen kan leda till.

– ”Det är plantbytardag där och då.”, ”Jag har många plantor, någon som vill ha?” och självklart ska vi dela med oss av kunskap kring plantor. Nätverka helt enkelt, säger My Larsson som redan inspirerats till att köpa bokashihinkar och lära sig kompostera ordentligt. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt