Annons:

Studenter har fått anställning på kommunen – inslag kan permanentas

Ali Allo och Anna Nilsson har fått en traineeanställning på kommunen som sträcker sig fram till maj. Här tillsammans med Kristina Råsmark, chef för det livslånga lärandet, och Lars-Erik Rönnlund, kommunchef. Foto: Pressbild

Studenter har fått anställning på kommunen – inslag kan permanentas

Studenterna Ali Allo och Anna Nilsson har fått en traineeanställning på kommunen. Slår det väl ut kan det leda till ett permanent inslag i verksamheten.

Annons:

Syftet är att väcka ungdomars intresse för att arbeta inom en kommun och på så sätt få fler ungdomar att vilja arbeta i demokratibranschen i framtiden. 

– Vi ser det också som ett tillfälle att få in ungdomars perspektiv och infallsvinklar i olika frågor för att bidra till utveckling, säger kommunchef Lars-Erik Rönnlund.

Anna Nilsson och Ali Allo går i årskurs tre på ekonomiprogrammet respektive samhällsvetenskapsprogrammet på Hultsfreds gymnasium. Anställningen som trainee är något de gör utanför skoltid de kommande månaderna fram till maj.

”Alltid vara en del av en kommun”

På kommunens hemsida berättar eleverna om sina förväntningar och tankar kring att de fått den här möjligheten.

– Det ska bli intressant och kul att få lära mig mer om kommunen och kring ledarskap. Jag ser detta som en bra möjlighet och erfarenhet inför min framtida yrkesbana, berättar Ali Allo.

– Mina förväntningar är att lära mig mer om hur demokrati fungerar i en kommun och hur beslutsprocessen ut. Oavsett var jag jobbar i framtiden kommer jag alltid vara en del av en kommun och jag tror att detta skapar en förståelse som jag kan ha med mig i framtiden, säger Anna Nilsson.

Kan bli en fortsättning

Under sin traineeanställning på kommunen kommer Anna och Ali att jobba med egna projekt, få coachning av kommunchef Lars-Erik Rönnlund och få erfarenheter av hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation.

Efter att traineeanställningen har avslutats kommer insatsen att utvärderas och förhoppningen är att det leder till ett permanent inslag i kommunens verksamhet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt