Annons:

Elstödspengarna dröjer – kan ta veckor innan hushållen får dem

Det kan dröja veckor innan vissa har elstödspengarna på sitt konto. Foto: Bildbyrån

Elstödspengarna dröjer – kan ta veckor innan hushållen får dem

Utbetalningen av elstödet till svenska hushåll skulle ta "några dagar". Nu visar det sig att det kan ta två till tre veckor, rapporterar Svenska Dagbladet.

Annons:

De första utbetalningarna av elstöd till hushållen i södra Sverige kommer den 23 februari. Men det är inte alla som har pengarna på kontot redan då.

Utbetalningarna ska pågå i ytterligare två till tre veckor. 

”Vi har ingen absolut siffra men Försäkringskassan och Swedbanks gemensamma bedömning är att det stora flertalet betalningsmottagare har fått sina pengar den 7 mars”, säger Lotta Jernström, pressekreterare på Försäkringskassan, till SvD i ett mejl.

Det stora flertalet som har ett konto registrerat hos Swedbank, Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten ska ha fått sina pengar den 7 mars. Hur många som får vänta ännu längre är oklart.

Swedbank har uppdraget

Det är Swedbank som fått i uppdrag att betala ut stödpengarna. Totalt 4,3 miljoner överföringar ska göras. 

”Vi följer den överenskommelse som finns med Försäkringskassan vilket innebär att utbetalningar påbörjas denna vecka och pågår in i mars. Generellt kan uppdrag som rör ett stort antal utbetalningar behöva ske stegvis på grund av administrativa eller kapacitetsmässiga skäl”, svarar Hannes Mård, presskommunikatör på Swedbank, i ett mejl till SvD.

Försäkringskassan vill inte bekräfta för Svenska Dagbladet att det rör sig om en försening.

– Nej. Det blir en definitionsfråga. Det vi har sagt är att det kommer att ta dagar inte veckor för Försäkringskassan att göra utbetalningarna, säger Maria Sjögren.

Klart är att pengarna senast den 7 mars ska vara på kontot.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt