Annons:

Så mycket har betalats ut i elstöd – förvånansvärt få har sökt

Förvånansvärt få företag har sökt elstöd hos Skatteverket. Foto: MostPhotos

Så mycket har betalats ut i elstöd – förvånansvärt få har sökt

Om en månad stänger möjligheten att ansöka om elstöd för företag. Hittills har förvånansvärt få ansökt, enligt Skatteverket.

Annons:

Möjligheten att ansöka om elstöd till företag är öppen ytterligare en månad. Hittills har endast omkring en tredjedel av det förväntade antalet ansökningar kommit in till Skatteverket. 

I dagsläget har det betalats ut 11,7 miljarder kronor i elstöd till drygt 81 000 företag. Skatteverket bedömer att ytterligare cirka 150 000 företag kan komma att ansöka om stödet.

– De företag som ännu inte har kommit in med ansökan ska tänka på att det kan krävas en särskild ombudsroll. Företag som behöver ombud bör anmäla det så fort som möjligt för att hinna in med ansökan innan tjänsten stängs den 25 september, säger Marie Elmnäs, projektledare för elstödet på Skatteverket.

Möjligheten öppnades den 30 maj för företag med uttagspunkter i elområde 3 och 4. 

– Skatteverket vill inte att företag som har rätt till elstöd ska gå miste om möjligheten att söka. Antalet inrapporterade företag med uttagspunkter i elområde 3 och 4 är 237 000 så vi hade förväntat oss ett högre inflöde av ansökningar, säger Marie Elmnäs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt