Annons:

Hen fick mest elstöd i hela Sverige – handlar om 773 000 kronor

Den som fick mest elstöd i södra Sverige fick hela 773 699 kronor utbetalt. Foto: MostPhotos

Hen fick mest elstöd i hela Sverige – handlar om 773 000 kronor

Nöjd med ditt elstöd på 5 000 kronor? En person i södra Sverige har fått 773 669 kronor från staten i elstöd. Det rapporterar SR Ekot. 

Annons:

Ekot har tagit del av siffror från Försäkringskassan kring elstödet som nyligen betalats ut till hushåll i södra Sverige. De tio som fått mest i södra Sverige har alla fått över 300 000 kronor. 

En person i södra Sverige har dock fått en rekordhög summa. När elstödet dansade in på kontot handlade det om hela 773 669 kronor. 

Regeringen har sekretessbelagt uppgifterna om elstödet, så var i södra Sverige personen bor eller vilken fastighet det rör sig om är oklart. 

Om personen bor i elområde tre skulle det motsvara en elförbrukning på 1,5 miljon kilowattimmar, vilket motsvarar ungefär 75 normalvillors elförbrukning. Bor hen i elområde 4 handlar det om knappt en miljon kilowattimmar, vilket motsvarar ungefär 50 normalvillor. 

Tanken med elstödet var att det skulle gå till privata hushåll, men Försäkringskassan påpekade i förra veckan att man misstänkte att flera tusen personer fått så mycket i stöd att det egentligen handlade om elförbrukning kopplat till någon form av näringsverksamhet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt