Annons:

Alla avspärrningar hävda vid Länsstyrelsen:

Alla avspärrningar vid Länsstyrelsen i Kalmar har hävts. Foto: Pressbild

Alla avspärrningar hävda vid Länsstyrelsen: "Byggnaden behövde inte evakueras"

Länsstyrelsen i Kalmar län fick, precis som flera andra, ett brev med pulverliknande ämne under onsdagsförmiddagen. Det hela ledde till ett stort polispådrag – men nu är alla avspärrningar hävda. 

Annons:

Brevet med det pulverliknande ämnet bedömdes vara misstänkt farligt och händelsen hanterades enligt gällande rutin för misstänkta försändelser. 

"Polisen beslutade att spärra av ingångarna till byggnaden, vilket gjorde att inga personer fick passera varken in eller ut under de drygt tre timmar som undersökningen gjordes", skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Postöppningen skedde i avgränsade lokaler, vilket gjorde att byggnaden aldrig behövde evakueras. Avspärrningarna upphävdes under onsdagseftermiddagen. 

Polisen har också bedömt innehållet i brevet som ofarligt, men utreder händelsen vidare. Rubriceringen är olaga hot mot grupp. 

"Ingen person har kommit till skada vid hanteringen av brevet. De medarbetare som kommit i kontakt med, eller varit i närheten av brevet, mår bra och har undersökts av sjukvården", skriver Länsstyrelsen.

Nu arbetar Länsstyrelsen med att säkerställa att alla medarbetare, under omständigheterna, mår bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt