Annons:

Nu kan de äldre på Lindgården titta på tv igen:

De som har flyttat in i de nya lägenheterna på Lindgården i Hultsfred kan nu titta på tv igen. Foto: MostPhotos

Nu kan de äldre på Lindgården titta på tv igen: "Gick betydligt snabbare"

Tv-problematiken på Lindgården i Hultsfred rörde upp känslor. Nu kan de som bor i de nybyggda lägenheterna titta på tv igen. 
– Det har löst sig och det gick snabbare än de två veckorna som jag först pratade om, säger Henrik Runehagen, projektledare på Riksbyggen. 

Annons:

Det var i slutet av augusti som vår tidning rapporterade om att de äldre på Lindgården, som numera går under namnet Aspedalsgatan 24, inte hade möjlighet att titta på tv.

”Min mor flyttade nyligen in i de helt nybyggda lägenheterna och det är inte en enda tv som fungerar i sällskapsrummen eller på de egna rummen. Den enda vän min mor just nu har är tv:n. Det blir långa dagar och det är så tråkigt”, sa sonen till en av de som bor på Lindgården i Hultsfred till vår tidning. 

"Vi fick rätt koder"

Riksbyggens projektledare Henrik Runehagen berättade att det hade uppstått ett fel i avtalet med leverantören Telia. 

”Vi hade förväntat oss en annan tjänst än den som vi har fått och att ställa om det var inte gjort i en handvändning”, sa Henrik Runehagen till vår tidning. 

Henrik Runehagens förhoppning om att tv-apparaterna skulle vara igång inom två veckor blev verklighet. 

– Det tog ungefär två veckor och sedan dess har alla tv-apparater varit igång, säger Henrik Runehagen. 

Hur löste det sig?

– Vi fick rätt koder som hör till fastigheten istället för till de enskilda brukarna. Det gick betydligt snabbare. Telia pratade om två månader till att börja med och sedan tog det ungefär två veckor istället. Det var ett intensivt jagande av Telia och vi fick till det snabbare än vad som var utlovat. När vi hade fått koderna som hör till fastigheten kunde vi ta en tekniker som programmerade in boxarna. Nu kan alla se på tv, både i lägenheterna och i de allmänutrymmena, säger han. 

57 lägenheter när allt är klart

Första etappen är klar och har gett 27 nya lägenheter som har byggts i ett nytt husblock i tre våningar som har dockats på den ursprungliga bygganden. Etapp två är nu i full gång.

– Det rivs på många ställen i den befintliga byggnaden. Samtidigt håller man på med takbyte och bygger nytt fläktrum på taket. Vi ska också byta avloppstam i källaren.  

Etapp två ska vara klar sommaren 2024 och inflyttning kommer ske i omgångar. Totalt blir det 57 nya eller ombyggda lägenheter med modern standard när allt är klart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt