Annons:

De lämnade vinnande anbud på stort byggprojekt i Hultsfred

Dynacon Construction har tilldelats jobbet att bygga ut Lindgården i Hultsfred. På bilden syns Jonas Eliasson, företagets arbetschef i Kalmar län. Foto: Privat

De lämnade vinnande anbud på stort byggprojekt i Hultsfred

Äldreboendet Lindgården i Hultsfred ska börja byggas ut i början på nästa år. Dynacon Construction lämnade det vinnande anbudet och tilldelades byggprojektet.

Annons:

Lindgården i Hultsfred står inför en stor ut- och ombyggnation i två etapper. Totalt rör det sig om en investering på cirka 108 miljoner kronor, som snuddar vid den ursprungliga kostnadsberäkningen från 2017.

Bygget påbörjas i början av nästa år och hela om- och tillbyggnationen väntas vara färdig 2024.

Det är sedan en tid tillbaka klart vilket företag som tilldelats att bygga ut och om äldreboendet. Företaget heter Dynacon Construction, har sitt huvudkontor i Växjö och finns även i Kalmar, Karlskrona och Karlshamn. 

– Det känns jätteroligt. Vi har nyligen rekryterat duktig personal som kan genomföra den här sortens jobb i norra Kalmar län. Det är ett jättebra jobb som under minst två års tid ska stärka vår position i dessa trakter. Utmaningar i projektet är att byggnaden med dess boende fungerar och att byggnationen med den logistik och samordning som krävs i ett sådant här projekt fungerar, säger Jonas Eliasson, arbetschef på Dynacon i Kalmar län

Byggstart i början av 2022

Företaget sökte byggprojektet för att jobba med Riksbyggen och etablera sig lite längre norrut i Kalmar län. 

– Vi ser det som ett bra projekt där vi kan börja rota oss lite mer i norra Kalmar län. Vi kan med detta stora projekt finnas kvar i trakten och bygga upp något för framtiden, säger Jonas Eliasson. 

Om- och tillbyggnationen på Lindgården i Hultsfred är företagets första jobb i Hultsfreds kommun. Byggstarten är beräknad till början av 2022. Datum för första spadtaget är den 25 november. 

– Vi har tänkt starta med markarbetena i januari-februari, säger han och berättar mer om de kommande byggnationerna:

– Etapp ett rör sig om en utbyggnad, en gavel ska byggas ut från befintlig byggnad och skapa 27 nya lägenheter. Etapp ett ska vara färdig till sommaren 2023. Etapp två ska vara färdig våren-sommaren 2024 och det är en om- och tillbyggnation av dagens 36 lägenheter till 30 lägenheter varav åtta är nybyggda. 

Projektet kommer under två och ett halvt års tid att beröra ett flertal tjänster under byggnationen med allt mellan fem till 25 personer på plats.

– Jätteroligt att vi får möjlighet att genomföra detta projekt åt Riksbyggen men även hjälpa Hultsfreds trygga hem. Vi kan på längre sikt börja upp vår verksamhet i detta område.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt