Annons:

Mögel upptäckt i vägg – oklart när biblioteket kan öppna igen:

Det har upptäckts mögel i en vägg intill Virserums biblioteks lokaler. Det är i dagläget oklart när biblioteket kan öppna igen. Foto: Ossian Mathiasson

Mögel upptäckt i vägg – oklart när biblioteket kan öppna igen: "Får ta den tid det tar"

Saneringsfirmans rapport påvisar fukt i en mellanvägg intill Virserums biblioteks lokaler. Det är i dagsläget oklart när biblioteket kan öppna igen. 
– Jag vill att vi ska säkerställa att det är bra lokaler och då får det ta den tid det tar, säger Rickard Leo, projektledare på Prolympia.

Annons:

Det var under måndagen som det upptäcktes fukt i en vägg på biblioteket i Virserum. En saneringsfirma kontaktades för att göra en teknisk undersökning och rapporten hamnade på Rickard Leos bord på onsdagseftermiddagen. 

– Kontentan är att det är en fuktskada i en vägg i korridoren, en mellanvägg mellan korridoren och skolans lokaler. Vi har hittat mögel i den här väggen. När man har gjort mätningar finns det ingen fukt eller mögelpåväxt i biblioteket, säger Rickard Leo och fortsätter:  

– Vi har börjat jobba med hur vi ska hantera det och har kommit en bra bit på väg. Tanken är att man försluter den fuktskadade väggen och plastar in de angripna områdena. Saneringsfirman kommer se till att det är rent och uttorkat innan vi kommer återuppbygga väggen. 

"Tänker inte stressa på någonting"

Virserums bibliotek håller stängt under den här veckan. 

Kommer ni kunna öppna upp biblioteket nästa vecka?

– Jag försöker få till en så skyndsam lösning som möjligt. Det beror på när de kan täcka in skadorna och jag kommer sedan se till att man städar korridoren ordentligt. Det ska vara fräscha lokaler som man kan passera in till biblioteket. När allt är färdigt kan jag ge klartecken till att öppna biblioteket, säger Rickard Leo. 

Han vill säkerställa att lokalerna är okej innan de ger tillträde till dem på nytt. 

– Jag kan inte lova att det är klart på måndag. Jag kommer tillse att det blir ordentligt städat och det beror helt och hållet på när vi kan plasta in skadorna. Vi har jobbat snabbt så här långt och jag hoppas att vi kan hålla samma fart. När jag är nöjd med resultatet säger jag okej till att man får börja använda lokalerna. Så fort vi såg att det var något som inte stod rätt till stängde vi av de här delarna och det är också ett försäkringsärende som har gått fort. 

Målsättningen är att kunna öppna biblioteket så fort som möjligt.

– Mitt uppdrag är att se till att det går så fort som möjligt, men jag tänker inte stressa på någonting utan att vi gör det i rätt ordning. Jag vill att vi ska säkerställa att det är bra lokaler och då får det ta den tid det tar.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt