Annons:

Biblioteket har öppnat igen efter bekräftat mögel i foajén

Virserums bibliotek har öppnat igen efter att det har konstaterats mögel i foajén. Foto: Lotta Madestam

Biblioteket har öppnat igen efter bekräftat mögel i foajén

Fukt- och mögelangrepp har konstaterats i foajén till biblioteket i Virserum. Bibliotekets verksamhet har nu varit igång i en dryg vecka. 

Annons:

Det var i början av den här månaden som fukt upptäcktes i en vägg i foajén, precis innan entrén till biblioteket. 

”Det är en fuktskada i en vägg i korridoren och vi har hittat mögel i den här väggen. När man har gjort mätningar finns det ingen fukt eller mögelpåväxt i biblioteket”, sa Rickard Leo, projektledare på Prolympia, till vår tidning den 5 oktober. 

Rickard Leo var på plats i Virserum fredagen den 6 oktober. Då förslöts och plastades den fuktskadade väggen in och saneringsfirman rev under förra veckan väggen och har sett till att det blir rent och uttorkat innan väggen kommer återuppbyggas igen. 

– Arbetet går bra utifrån förutsättningarna. Man har rivit bort allt skadat material och påbörjat arbetet med avfuktning. När det är torrt och klart kommer vi påbörja återuppbyggnaden med hantverkare som väntar på att få komma i. Jag har ingen tidsangivelse för när det är klart utan det får ta den tid det tar, säger Rickard Leo. 

Biblioteket har öppnat igen

Både Prolympias och bibliotekets verksamheter fungerar nu som vanligt och störs inte av arbetet i foajén. 

– Det löstes snabbt och på en vecka kunde vi öppna biblioteket igen. När jag var i Virserum pratade jag med ansvarig och sa att det var möjligt att öppna biblioteket från 9 oktober. Ansvarig på biblioteket är nöjd med hur vi har hanterat situationen. Vi har plastat in området och städat av korridoren. Det rör sig om en korridor så det är inte inne i biblioteket, säger Rickard Leo.  

Det finns ingen risk eller fara för att vistas i bibliotekets lokaler?

– Vi använder oss av professionella hantverkare som har gjort det man kan förvänta sig. Det berörda området med fuktskadan är tillslutet och inplastat och ingången till biblioteket är fri. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt