Annons:

Fokus på tung trafik under polisens trafikvecka

Det är fokus på tung trafik under polisens trafikvecka. Foto: MostPhotos

Fokus på tung trafik under polisens trafikvecka

Polisen genomför en nationell trafikvecka med fokus på att kontrollera yrkestrafiken i hela landet. 

Annons:

I veckan är det yrkestrafiken som står i fokus för polisens kontroller. Syftet med insatsen är att upptäcka bristfälliga fordon och/eller förare som bryter mot regler. 

Polisen kommer kolla ifall fordonen är i godkänt skick, att de inte är överlastade samt att lasten säkrats på rätt sätt. Dessutom kontrolleras bland annat körkortsbehörigheter och tillstånd och kör- och vilotider. Polisen betonar vikten av att förare får tillräckligt med dygnsvila.

”Vi kontrollerar yrkestrafiken hela året om, men den här veckan blir det lite extra fokus. Det handlar främst om att öka trafiksäkerheten, men ibland upptäcker vi även annan brottslighet i samband med våra kontroller. Det handlar såväl om efterlysta personer som vapen, ammunition eller narkotika”, säger Erling Andersson, poliskommissarie vid Nationella operativa avdelningen, i en kommentar på polisens hemsida. 

Polisen kommer även se över nykterhet och hastighetsefterlevnad. 

”Sänker de hastigheten är det många som följer deras exempel, vilket innebär att de kan bidra till att öka trafiksäkerheten på våra vägar”, säger Erling Andersson.

Fokus kommer också läggas på att granska tillstånd och vilken typ av transport som utförs. Ett av syftena är att eftersöka så kallade olaga cabotagetransporter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt