Annons:

Lätta på gasen – fokus på hastigheten under polisens trafikvecka

Denna vecka är det trafikvecka för polisen med extra fokus på hastighetskontroller. Foto: Polisen Västervik

Lätta på gasen – fokus på hastigheten under polisens trafikvecka

Denna vecka genomför polisen en nationell trafikvecka med fokus på extra många hastighetskontroller på vägarna. Det skriver polisen på sin hemsida.

Annons:

Hastigheten är avgörande för konsekvenserna vid en trafikolycka. Polisen genomför nu en nationell trafikvecka med fokus på hastighet i tätbebyggda områden.

Nollvisionens huvudsakliga mål är att ingen ska omkomma eller skadas allvarligt i trafiken polisen ska hjälpa till att nå målen i Nollvisionen genom att kontrollera att förare följer hastigheten. 

Under trafikveckan kommer polisen genomföra kontroller med fokus på vägar med hastighet upp till 70 kilometer i timmen. 

”Vi kommer koncentrera vår övervakning till områden där många människor befinner sig. Det kan handla om skolor, bostadsområden, parker eller stadskärnor”, säger Ursula Edström i en kommentar på polisens hemsida.

"Få ned medelhastigheten"

Utanför skolor är det till exempel vanligt med hastighetsbegränsning på 30 km/h. 

– Det är inte ovanligt att barn börjar gå och cykla själva till skolan i tidig ålder, även innan de är helt trafikmogna. Detta ställer stora krav på bilisters beteende i dessa miljöer, säger Ursula Edström.

Polisen i länspolisområde Västervik gick under måndagskvällen ut med information om att 60 hastighetsböter har skrivits ut. 

”Hela vecka 11 fokuserar vi och övriga poliser i Sverige lite extra på hastighetskontroller. Här i LPO (länspolisområde) Västervik räknar vi med att behöva skriva närmare 300 hastighetsböter under veckan. Syftet är att få ned medelhastigheten och därmed minska antalet döda och svårt skadade i trafikolyckor”, skriver Polisen Västervik på sin Facebooksida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt