Annons:

Vill undvika ensamhet i jul – här är parets initiativ

Alicia Johansson och sambon Kristofer Söderlund har tagit ett nytt initiativ, för att människor ska slippa sitta ensamma i jul. Foto: Levi Riegel

Vill undvika ensamhet i jul – här är parets initiativ

Alicia Johansson och Kristofer Söderlund vill undvika att människor sitter ensamma i jul. För första gången håller de Ekebergskyrkan i Virserum öppen för gemenskap på julafton.

Annons:

Ingen ska behöva sitta ensam i jul tycker Alicia Johansson och hennes sambo Kristofer Söderlund som landade i ett för dem självklart beslut.

– Vi kommer hålla Ekebergskyrkan öppen på själva julafton mellan klockan 17-20. Vem som helst är välkommen, gammal som ung.

Gemenskapen står i fokus, det kommer spelas lite musik, det finns möjlighet att tända ett ljus och det blir servering av glögg och pepparkakor.

– Blir vi några stycken är tanken att köra ett litet julklappsspel. Ingen behöver ha med sig julklappar, utan det kommer finnas på plats, säger Alicia Johansson, som i likhet med Kristofer Söderlund är engagerad i Ekebergskyrkan även till vardags.

Hur viktigt är det att möjligheten till gemenskap finns till jul skulle ni säga?

– Det är många som tycker det är viktigt, det känns extra angeläget till jul för att ingen ska behöva sitta ensam, säger Kristofer Söderlund.

Hur stort tror ni gensvaret blir?

– Om någon kommer som annars hade suttit själv skulle varit fantastiskt om den personen får sällskap och får en fin stund i jul. Det hade känts gott i hjärtat, säger Alicia Johansson och fortsätter:

– Skulle det inte komma någon skulle vi nog bara klappa varandra på axeln för att vi gav möjligheten till människorna. Vi blev båda frälsta här i Virserum så vi har också gått med tanken att skulle någon vara nyfiken på Jesus eller kristendomen i sig så vore det fantastiskt om de vågade komma för då är vi frivilliga att öppna oss och prata om det. Men det är inte alls något tvång att man är religiös, utan vi håller öppet för alla. Någon kanske bara tycker det är fint att komma till kyrkan över julen, i så fall hade det också känts jättebra.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt