Annons:

  • Måttet rågat –

    Lindha Livgren har väntat i onödan vid busshållplatsen i Hultsfred tre måndagar, när bussen som ska ta henne till jobbet inte kommit. Foto: Privat

  • Måttet rågat –

    Busslinje 344 mellan Hultsfred och Vetlanda har drabbats tre måndagar i rad av att tidiga morgonbussen inte gått. Foto: Privat

Måttet rågat – "Riskerar att inte kunna ha jobbet kvar"

För tredje måndagen i rad kom det ingen buss när läraren Lindha Livgren från Hultsfred skulle åka till jobbet i Kvillsfors.
– Jag riskerar att inte kunna ha kvar mitt jobb om det här fortsätter, säger hon.

Annons:

Det här var tredje måndagen i rad som det satt 21 elever i klassrummet och väntade på sin lärare. Lindha Livgren har istället fått vända hemåt igen och vänta på nästa buss.

– Det gör att jag blir en och en halv timme sen till jobbet, och just måndagar är det så viktigt att starta upp allt bra igen efter helgen. Nu tvingas kollegor till mig ta hand om mina elever, så det påverkar även andra. 

Har inget annat val

Lindha Livgren har själv inget körkort, så hon har inget val än att åka buss. 

– Jag känner mig både maktlös och förbannad. Längs med hela linjen står det också skolungdomar som missar mycket tid i skolan. Bland annat en tjej från Hultsfred, någon i Målilla och i Järnforsen som åker till skolan i Vetlanda.

Hur känner du när du sitter på nästa buss, när du egentligen borde vara på skolan?

– Det är en jättestor stress. Eftersom det hade hänt två måndagar innan började stressen redan på söndagskvällen, när man inte vet om det ska komma en buss eller inte. Jag känner att nu är måttet rågat. Jag riskerar att inte kunna ha kvar mitt jobb om det här fortsätter.

Saknar information

Lindha Livgren säger sig också sakna information från KLT, som hon tycker borde kunna lägga ut i appen att bussen inte kommer.

– Om informationen stod i appen direkt när jag vaknar skulle jag kanske kunna lösa skjuts på annat sätt, eller i alla fall slippa ge mig iväg till hållplatsen och stå där och vänta på en buss som aldrig kommer, säger hon.

– Samtidigt ser jag, när jag står vid hållplatsen och väntar, att det går två bussar i timmen till Vimmerby. Det har varit fordonsproblem och att reservfordonet också är på verkstad, säger de, men då tänker jag att de kunde planera om på något sätt, så inte den här turen behöver bli lidande hela tiden.

 

Här kan du läsa KLT-chefens svar på kritiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt