Annons:

Skarp kritik mot pizzeria i Hultsfred efter inspektion

En pizzeria i Hultsfreds kommun får skarp kritik efter en inspektion som Miljö- och byggnadsförvaltningen har gjort. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Skarp kritik mot pizzeria i Hultsfred efter inspektion

En pizzeria i Hultsfreds kommun får kritik av kommunens inspektörer efter en kontroll. På sju av tio kontrollerade områden får pizzerian kritik.

Annons:

Miljö- och byggnadsförvaltningen i Hultsfreds kommun har kontrollerat en pizzeria i kommunen och verksamheten har avvikelser på sju av tio kontrollerade områden.

Helhetsbedömningen är att verksamheten inte uppfyller lagstiftningens krav då avvikelser finns.

Den tidigare anmärkningen om slitna skärbrädor kvarstår eftersom de inte har bytts ut efter den senaste inspektionen.

Även pizzerians hantering och förvaring av avfall får en anmärkning, då avfallet är sorterat men placerat vid källarens ytterdörr. Olja från stekning har samlats upp i dunkar i källaren och skulle vid ett senare tillfälle köras till Kejsarkullen, även kartonger sorteras och förvaras i källaren.

Bristfällig temperatur

I källaren finns också ett metallställ med bland annat lök där flertalet småflugor har bosatt sig och surrar omkring. Den bristen bedöms som en anmärkning.

Frityrolja uppges bytas var tredje eller fjärde dag men vid inspektionen var oljan i fritösen mörk men har fortfarande siktdjup.

Lokalen är delvis ren men flertalet ställen behöver rengöras. Smuts/rester fanns under stekbänk och smulor fanns på vissa hyllor och som värst var det i diskrummets mitt – golvet var alldeles mörkt av smuts.

Restaurangen har bristfällig temperatur, speciellt kebabköttet under lock som höll en temperatur under lämplig varmhållningstemperatur. Och såsen vid kökets salladsdisk höll för hög temperatur, likaså var några pizzapåläggs temperatur över rekommenderad kyltemperatur.

Ouppackade kylvaror kvar i vagnen

I källaren fanns ouppackade kylvaror – i detta fall ost – kvar i vagnen från varumottagningen. De hade en temperatur som var lite mer än det dubbla av produktens högsta rekommenderade kyltemperatur. Ägaren uppgav att de inte hade stått så länge och att de snart skulle tas om hand.

Den personliga hygienen finns också klagomål på, då ringar bärs av personal vid hantering av pizzadeg.

Miljö- och byggförvaltningen vill att pizzerian åtgärdar problemen så snart som möjligt. Avvikelserna kommer kontrolleras vid nästa besök.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt