Annons:

  • Hon är ny präst i Hultsfred – lämnar Vimmerby efter tre år

    Anita Rudvall välkomnas som ny arbetsledande komminister och församlingsherde i Hultsfred och Vena på söndag. Foto: Lotta Madestam

  • Hon är ny präst i Hultsfred – lämnar Vimmerby efter tre år

    På fredagen höll Anita Rudvall på att installera sig som bäst.

  • Hon är ny präst i Hultsfred – lämnar Vimmerby efter tre år

    Anita Rudvall började i Aspelands pastorat i onsdags, efter att ha avtackats i Vimmerby pastorat under påskhelgen. "Där var jag församlingsherde i Pelarne och Rumskulla", säger hon.

Hon är ny präst i Hultsfred – lämnar Vimmerby efter tre år

Anita Rudvall lämnade Vimmerby för att bli ny präst i Aspelands pastorat. Det betyder att man är fulltaligt med präster, efter flera lyckade rekryteringar.
– Hon har fått ögonen på oss och ser att vi behöver henne här, säger kyrkoherde Arja Bergström.

Annons:

Anita Rudvall, 62 år, gick i skola i Virserum fram till nian och hon började också sin bana i just Virserum, sedan hon prästvigts i Växjö 2011.

I onsdags anslöt hon till Aspelands pastorat efter tre år som präst i Vimmerby, där hon avtackades under påskhelgen.

– Jag har arbetat både som komminister och kyrkoherde i tidigare tjänster och nu senast var jag församlingsherde i Pelarne och Rumskulla, berättar Anita Rudvall, när hon tar en paus i arbetet med att installera sig i församlingsgården i Hultsfred.

Inte helt ny för församlingen

Anita Rudvall, som bor i Björköby i Vetlanda kommun, är heller inte helt ny för vare sig medarbetare eller församlingsbor. 

– När hon var mellan två jobb för några år sedan hjälpte hon till här hos oss en månad, men då valde hon att gå en annan väg och sökte tjänst i Vimmerby. Nu har hon fått ögonen på oss igen och ser att vi berövar henne här, säger Arja Bergström glad över rekryteringen.

Äntligen fulltaliga

Med Anita Rudvall i teamet är man fem präster och därmed fulltaliga efter flera års sökande efter nya medarbetare till pastoratet.

– Det är fantastiskt roligt, säger Arja Bergström. När jag installerades för ett år sedan var det bara jag och Ola Sandberg, efter det har Susanne Elssjö och Kjell Nilsson börjat och nu Anita Rudvall.

Välkomnas i två kyrkor

Hon välkomnas till pastoratet på söndag, först i Hultsfreds kyrka och senare i Vena kyrka.

– Hon kommer jobba med förrättningar och gudstjänster i hela pastoratet, men tar främst Hultsfred och Vena under sina vingar som ny församlingsherde där. Utöver det är hon ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten och arbetsledande komminister även för våra kantorer, säger Arja Bergström.

Anita själv säger att det ska bli extra roligt att jobba med barnverksamheten. 

– I Vimmerby var jag präst på förskola och fritids, så den delen ligger mig extra varmt om hjärtat.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt