Annons:

Hultsfreds kommun anmäls – flera barn väntar på plats i skolan

Hultsfreds kommun har anmälts till Skolinspektionen. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfreds kommun anmäls – flera barn väntar på plats i skolan

Hultsfreds kommun har anmälts till Skolinspektionen. Det ska finnas flera barn som sedan augusti tidigare i år har väntat på plats i förskola och skola.

Annons:

Den 19 oktober 2017 fick Skolinspektionen in en anmälan gällande Hultsfreds kommun som sedan har skickat över till kommunen för utredning och eventuella åtgärder.

Enligt anmälan framgår det att flera barn i kommunen har väntat på att bli tilldelad plats i förskola och skola sedan augusti 2017.

Sex barn är namngivna i anmälan.

Skolinspektionens motivering till beslutet förklaras så här: ”Hultsfreds kommun ansvarar för att utbildningen genomförs i enlighet med skolförfattningarna. De ska enligt skollagen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen och om det framkommit brister se till att nödvändiga åtgärder vidtas.”

Kommunens utredning ska redovisas till Skolinspektionen senast den 21 november. De vill framför allt att redovisningen innehåller hur kommunen arbetar med att tillgodose rätten till utbildning samt plats i förskolan för de namngivna barnen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt