Annons:

Paret bytte storstadsstressen mot bowlinghall i Hultsfred

Annika Öberg och Johan Widström driver bowlinghallen i Hultsfred sedan några månader tillbaka. Foto: Ossian Mathiasson

Paret bytte storstadsstressen mot bowlinghall i Hultsfred

De lämnade jobb, vänner och storstadslivet för nya äventyr – i Hultsfred.
Sedan augusti driver Annika Öberg och Johan Widström bowlinghallen i Hultsfred.
– Vi trivs otroligt bra och har kommit in i det bra, säger Annika Öberg.

Annons:

Efter att ha bott i Stockholm och jobbat inom samma bransch hela livet tröttnade paret Annika Öberg och Johan Widström på den stressiga och krävande vardagen i den kungliga huvudstaden. 

– Både jag och Johan har gjort samma sak i 25 år, vi har suttit på kontor och kände att vi ville testa något nytt. Sen har Stockholm vuxit hur mycket som helst under de senaste tio åren, det är för mycket folk på för liten yta, säger Annika Öberg.

"Vad har vi att förlora?" 

Att då lämna fasta jobb, vänner och allt runt omkring var ett tufft beslut men de ville testa något nytt – och hamnade i småländska Hultsfred.

Annikas pappa Kurt Öberg gjorde samma resa för många herrans år sedan och ägde bowlinghallen i Hultsfred under flera år innan Peter Bexenius och Pia Risberg tog över.

Nu är det Annika Öberg och Johan Widström som driver hallen.

– Pappa sa på skoj att vi kunde ta över bowlinghallen eftersom den var till salu men det fanns väl inget direkt allvar i det. ”Jaha, vi köper väl den” sa vi på skoj men vi började faktiskt fundera allt mer på det. Vi sa ”Varför inte, vad har vi att förlora?”, säger Annika Öberg. 

Fem minuter till jobbet

Sagt och gjort. I juli flyttade familjen ner till Hultsfred och tog över bowlinghallen som öppnade för säsongen i början av augusti.

– Att flytta ifrån allt man byggt upp i Stockholm hade man inte en tanke på. Vi har haft funderingar på att göra något annat i livet men kanske inte just att ta över en bowlinghall. Vi har ingen historik som bowlingägare, vi har suttit på kontor tidigare, säger Öberg.

De trivs som egna företagare och ha fem minuters väg till jobbet är en stor fördel.

– Att sitta i en bilkö i en och en halv timme när man ska åka till och från jobbet är en rätt skön stress att slippa. Här tar det fem minuter och sen är vi framme, det är inga rödljus. Möjligtvis är järnvägsbommarna nere, säger Öberg. 

Johan Widström fyller i:

– Det är det värsta som kan hända, att bommarna är nere. Då kan det bli en liten kö, säger Johan och skrattar. 

"Hultsfred är en trevlig ort"

Paret berättar att tankarna börjar komma på hur man kan tänka sig att ge hallen ett ansiktslyft framöver.

– Vi är nya i branschen och jag tror att man får ge det ett år för att känna vad som är rätt. Det är många som har hängt här i 30 år och är vana vid att det ser ut på ett visst sätt men tiden står inte stilla. Vissa saker måste moderniseras och i vårt fall får vi försöka skruva till det med relativt små medel och försöka få det mer modernt och mysigt, säger Johan Widström.

Vad har ni fått för bild av Hultsfred som ort och folket?

– Det är en trevlig ort. Alla människor är trevliga och tillmötesgående och vi är överraskande positiva, även våra två barn har landat förvånansvärt bra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt