Annons:

Stort intresse för KM i bowling – tre mästartitlar delas ut

54 lokala bowlare är anmälda till helgens kommunmästerskap i bowling. Johan Widström är nöjd med uppslutningen. Foto: Ossian Mathiasson

Stort intresse för KM i bowling – tre mästartitlar delas ut

I helgen spelas det årliga kommunmästerskapet i bowling i Hultsfreds bowlinghall. 54 bowlare är anmälda. 
– Det har fyllt på med deltagare så vi har varit tvungna att göra en extra individuell start, säger Johan Widström, som driver hallen tillsammans med Annika Öberg sedan sommaren 2018. 

Annons:

Kommunmästerskapet i bowling riktar sig till alla som bor i Hultsfreds kommun eller som har Hultsfreds bowlinghall som hemmahall. 

I urspungsplanen spelas två starter i den individuella tävlingen på lördagen och en mix-tävling på söndagen. I slutet av februari var de ordinarie starterna fulltecknade så de har lagt till ytterligare en start för både individuellt spel och mixspel. 
– Lördagens två ordinarie individuella starter och söndagens mixtävling är de tre stora starterna, säger Johan Widström. 

"Trevlig tillställning"

Det är 54 bowlare som har anmält sig till helgens kommunmästerskap. 

– Det är en liten ökning i jämförelse med förra året, det är åtta bowlare fler i år, säger Johan Widström. 

– KM i bowling är en trevlig tillställning. Absolut, det är en tävling men det är samtidigt mycket folk som känner varandra och har spelat tillsammans i olika sammanhang så det är en blandning av både licensierade och olicensierade bowlare och övriga. 

Det kommer delas ut tre kommunmästartitlar eftersom det är två klasser i den individuella tävlingen och ett mixlag blir också mästare. 

– I den individuella tävlingen finns det en A-klass för de som är licensierade och en B-klass för de som inte har tävlingslicens. Just i år verkar det dröja till söndagen innan man vet vem som har vunnit den individuella tävlingen i och med att det är några få som spelar på söndagsförmiddagen. Det är kul att det blev ett så stort startfält. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt