Annons:

Gymnasiet har skickat två elever till Funäsdalen på praktik

Två elever från Hultsfreds gymnasiums hotell- och turismprogram är på praktik på Funäsdalen Berg&Hotell under sex veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Gymnasiet har skickat två elever till Funäsdalen på praktik

Agnes Borgstrand och Andrea Persson på Hultsfreds gymnasium befinner sig i Funäsdalen på sex veckors praktik. De lär sig de olika yrkesrollerna som finns på turismanläggningen Funäsdalen Berg&Hotell.

Annons:

Hotell Funäsdalen och Funäsdalsberget slogs ihop 2012 och gick över till namnet Funäsdalen Berg&Hotell. 

Nyligen har de inlett ett samarbete med Hultsfreds gymnasium som gör det möjligt för elever på hotell- och turismprogrammet att ha praktik där.

Lär sig yrkesrollerna

I detta nu är hotell- och turismeleverna Agnes Borgstrand och Andrea Persson, som går i årskurs två, på plats i Härjedalen för att lära sig de olika yrkesrollerna som finns på turismanläggningen.

Liftkort, skidutrustning, bostad och mat har praktikplatsen tagit hand om och skolan står för resan.

– De (Funäsdalen Berg&Hotell hoppas att APL-veckorna inspirerar ungdomarna till att söka sig dit framöver för säsongsjobb, säger hotell- och turismläraren Marianne V Waters.

"Duktiga på att tänka framåt"

Under maj-juniär det dags för den andra gruppen att genomföra sin APL-period och för dessa blir det både utomlands på Mallorca samt i närområdet på temapark, hotell och turistbyråer.

– Det är viktigt att skolan lyssnar på arbetsgivarnas behov och anpassar APL-perioderna och längden. Eleverna erbjuds således alternativen om de önskar göra praktik inom vinter- eller sommarturism i årskurs två, säger Marianne V Waters och lägger till:

– Ungdomarna är duktiga på att tänka framåt och planera för till exempel sommarjobb när de väljer SPL-plats. 

Eleverna i årskurs tre befinner sig nu på Gran Canaria och Lanzarote under fyra veckor där de gör sin andra APL-period på en TUI Family Life Resort. De lär sig mer om reseledaryrket och förbättrar språkkunskaperna i engelska och spanska.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt