Annons:

Konstnärstalang och entreprenörer ordnar utställning i helgen

Konstnären Razia Jafari (mitten) är aktuell som konstutställare på Kopparslagaren i Hultsfred och får hjälp av Bam Phonraksa och Elvira Persson med att ordna helgens utställning. Foto: Ossian Mathiasson

Konstnärstalang och entreprenörer ordnar utställning i helgen

Tre elever på hotell- och turismprogrammet har tillsammans med konstnärstalangen Razia Jafari skapat en konstutställning som visas på Galleri Kopparslagaren i Hultsfred i helgen. 

Annons:

Bam Phonraksa, Elvira Persson och Ebba Johansson går tredje och sista året på hotell- och turismprogrammet på Hultsfreds gymnasium och är mitt uppe i förberedelserna inför helgens konstutställning som de gör i samarbete med 17-åriga Razia Jafari.

Razia Jafari, elev på gymnasiets IM-program, kom från Afghanistan till Hultsfred för drygt ett år sedan. Hon har alltid varit intresserad av att måla och när hon kom till Sverige blev skapandeintresset ännu starkare då hon fick bildundervisning på skolan. 

– Det är motiv som inspirerad av naturen och jag känner att jag får lugn och ro när jag målar. Man kan prata med tavlorna. Det är det första tavlorna som jag visar upp för allmänheten. Jag har gjort tio tavlor med naturmotiv, säger Razia Jafari.

Lokala konstnärer ska upptäckas

Bam Phonraksa och Elvira Persson berättar att en kurs på hotell- och turismprogrammet är att planera event, vilket har varit extra svårt under rådande coronapandemin. 

– Vår lärare Pernilla Karlsson, som har Razia i svenska, sa till oss att hon är en väldigt duktig konstnär och att vi verkligen skulle se oss omkring efter en lokal konstnär. Det är genom Pernilla som vi fick kontakt med Razia. Det blir en konstutställning med Razia och hennes tavlor. Vi hjälper till att visa hennes konstverk för kommuninvånarna, säger Elvira Persson. 

Entreprenörernas mål med konstutställningen är att kommuninvånarna ska upptäcka att det finns lokala talanger, det vill säga konstnären Razzia Jafari i det här fallet. 

– Det finns lokala talanger som folk inte har upptäckt tidigare, säger Bam och Elvira. 

Så görs utställningen trygg

Konstutställningen går att bevittna på Kopparslagaren i Hultsfred under fyra timmar på både lördagen och söndagen. 

– Jag själv skulle vilja ha Razias tavlor hemma. De är verkligen så fina så jag har velat köpa tavlor av henne, säger Bam Phonraksa.

Hur ser förberedelserna ut inför helgens utställning?

– Vi ska undvika att folk möts inne i lokalen så vi har tillgång till två dörrar, den ena ska fungera som ingång och den andra som utgång. Vi ska ha en person som räknar och håller koll på antalet besökare i lokalen. Det blir en coronavänlig utställning, säger Bam Phonraksa.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt