Annons:

Efter konflikten – populära träffar byter plats: ”Blir som en nystart”

Lönnebergaträffarna kommer inte arrangeras utanför Lönneberga Boa sommaren 2018. Foto: Ossian Mathiasson

Efter konflikten – populära träffar byter plats: ”Blir som en nystart”

Lönnebergaträffarna i Lönneberga är ett avslutat kapitel. Från och med i år flyttar arrangörerna Pål Marnetoft och Anita Trybom träffarna till Metropol i Hultsfred efter en uppkommen dispyt med Lönneberga Boa.

Annons:

Den 6 juni, på Sveriges nationaldag, startar de omåttligt populära veteranbilsträffarna och därefter är det nya träffar varje torsdagskväll hela sommaren ut.  

Under de första elva åren har de hållit till utanför Lönneberga Boa i just Lönneberga. Nu är den tiden förbi när man går in på tolfte året.

"Har satt ner foten"

Från och med i år får Lönnebergaträffarna en sprillans ny skådeplats då man flyttar all verksamhet till Metropol i Hultsfred.

– Vi har satt ner foten, det är klart att vi ska hålla alla träffar vid Metropol i år, säger Anita Trybom till Dagens Hultsfred.

Från början var det inte tänkt att det skulle bli så här men allt förändrades med anledning av de stripshower som arrangerades i Lönneberga Boas lokaler.

– Striptease är något som vi är emot, vi står inte bakom det och det vet han (Göte Karlborg) om. Skulle han börja med det så var vi tydliga med att vi flyttar veteranbilsträffarna och när han gjorde det så valde vi att titta på andra alternativ, säger Anita Trybom.

Infekterad konflikt

Problemen blev större och konflikten allt mer infekterad efter att Anita och Pål framfört sina åsikter fram till Lönneberga Boa.

– Göte ringde en kväll och sa att han ville köra veteranträffarna själv och att vi inte behövde vara med. Vi har gått emot honom för han har inget med den marken att göra. Hultsfreds kommun gav oss lov att använda till platsen till träffarna. Det har blivit en dispyt där vi inte har kommit överens, säger Anita Trybom.

De tycker också att de behöver större utrymme eftersom det har blivit alldeles för trångt många gånger.

– Vi blev överösta med erbjudande från alla håll och kanter, de ville att vi skulle flytta över träffarna dit men vi vill vara kvar i Hultsfreds kommun, säger hon.

"Vi byter inte namn"

När Metropol hörde av sig blev det intressant direkt.

– De ringde och frågade om vi ville ha träffarna vid Metropol och när vi såg platsen så fanns det inget att tveka på, vi letade efter en större plats och det hittade vi här. Det kommer finnas mat i restaurangen och det känns rätt att vara i Hultsfred. Det blir som en nystart.

Blir det en permanent lösning med att ha träffarna vid Metropol?

– Ja, tanken är att vi ska vara där hela tiden. Vi byter inte namn, säger hon.

Fick fint pris förra året

Under förra året tilldelades Lönnebergaträffen ett fint pris när man fick Motorhistoriska riksförbundets och Nostalgia magazines stora pris ”Kultur på väg”. På förra årets träff på nationaldagen blev det rekord på många sätt. Över 2000 fordon ställdes ut och uppemot 1 500 besökare var på träffen.

I år kommer träffarna hållas på den stora gräsplanen vid Metropol och arrangörerna ser fram emot det som skall.

– Det ska bli riktigt, jag tror att det kommer komma mycket folk detta år. Det ligger väldigt bra till, det är lättare att hitta dit än till Lönneberga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt