Annons:

  • Bilträffens flytt blev en storslagen succé: ”Blev som en explosion”

    Gårdagen premiär av Lönnebergaträffen vid Metropol blev en riktig fullträff med uppemot 300 fordon och 1 000 besökare. Foto: Ossian Mathiasson

  • Bilträffens flytt blev en storslagen succé: ”Blev som en explosion”

    Pål Marnetoft och Anita Trybom kände en stor tacksamhet efter den lyckade premiärträffen på ny plats.

Bilträffens flytt blev en storslagen succé: ”Blev som en explosion”

Strålande väder, uppemot 300 fordon och 1 000 besökare.
Man kan lugnt sammanfatta Lönnebergaträffens flytt till Metropol i Hultsfred som ett genidrag.
– Vi alla tycker att det har varit helt fantastiskt, säger Anita Trybom.

Annons:

Efter elva lyckosamma år utanför Lönneberga Boa valde arrangörerna för de populära Lönnebergaträffarna att byta plats med anledning av de stripshower som arrangerats på orten under hösten och vintern. 

De har flyttat till området vid Metropol och premiären på nationaldagen blev en jättehit sett till antalet besökare och uppställda fordon.

"Hade mycket av det i dag"

Drygt 1 000 personer och uppemot 300 bilar och motorcyklar anslöt till träffen på den stora gräsytan mellan Metropol och riksväg 23/34.

– Att folket kommer och ställer upp är vi jätteglada för. Vi har dem verkligen på vår sida, säger initiativtagaren Pål Marnetoft. 

Han arrangerar träffarna tillsammans med Anita Trybom som var väldigt nöjd med premiärdagen och den familjära känslan som infann sig direkt. 

– I Lönneberga kändes vi som en enda stor familj, det är likadant i Hultsfred. Vi hade mycket av det redan i dag och det lovar gott inför de kommande träffarna, säger Anita Trybom. 

"Såg inget slut på kön"

Gårdagens evenemang började klockan 15.00 men en halvtimme före start var det inget speciellt på området. 

– Då trodde jag nog inte att det skulle komma så många fordon och besökare, sedan blev det som en explosion. Jag trodde inte att det var sant. Jag stod och tog emot bilarna vid gräsområdet och jag såg inget slut på kön, det fylldes på hela tiden. Det var tydligen kö hela vägen ut till riksvägen. Det är fantastiskt, säger Anita Trybom.   

Under nästan en och en halv timme mattades det på med bilar och det slutade med att de fick trycka in bilarna på gräsområdet. 

Det var full fart hela dagen för arrangörerna som kom hem till Lönneberga vid 21-tiden på nationaldagskvällen.

– Hela dagen har gått i ett och jag tog precis min första kopp kaffe sedan i morse. Det har varit svårt att hänga med i dag, det har varit enormt mycket folk, säger Anita Trybom. 

"Man känner värmen"

Från och med nästa vecka blir det träffar och musikunderhållning på torsdagskvällarna vid Metropol och arrangörerna är redo för en späckad fordonssommar. 

– Vi är jätteglada för det här och de som kommer hit är så glada. Vi gör något som folket vill ha, de har både väntat och längtat, säger Anita Trybom. 

Pål Marnetoft flikar in:

– Man känner glädjen och värmen från deras sida, de är glada för att vi fortsätter och gör något sånt här, säger Pål Marnetift. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt