Annons:

Makerspace-profiler bjuds in till middag på residenset

Michael Leijonhud är, tillsammans med Jonas Hjalmarsson på Makerspace, inbjuden till middag på residenset i Kalmar i mars. De ska presentera Makerspaces verksamhet. Foto: Ossian Mathiasson

Makerspace-profiler bjuds in till middag på residenset

Jonas Hjalmarsson och Michael Leijonhuds gedigna arbete med Makerspace ger resultat. Den 19 mars får de besöka residenset i Kalmar och berätta om deras verksamhet med 3D-teknik.

Annons:

Den 19 mars besöker förste vice talman Ewa Thalén Finné Kalmar läns valkrets tillsammans med valkretsens ledamöter.

De besöker Högalids folkhögskola och länssjukhuset i Kalmar med fokus på framtids- och framgångsfrågor för sjukvården. Under eftermiddagen är fokus på vattenfrågorna för Kalmar och Öland.

Får prata om sin verksamhet

Dagen avslutas med att två av Makerspace i Hultsfreds frontfigurer, Jonas Hjalmarsson och Michael Leijonhud, får delta vid middagen på residenset och presentera Makerspaces verksamhet med 3D-teknik.

Det är riksdagen, representerad av förste vice talman och landshövdingen i Kalmar län, Thomas Carlzon, som har bjudit in dem. 

– Det är spännande och hedrande att bli inbjuden till något sånt. Jag vill påstå att Hultsfreds kommun och vårt tänk och upplägg har satts på kartan. Vi har partners över hela landet som är alltifrån universitet till framstående företag, säger Michael Leijonhud.

Tidigare i veckan blev det klart att Hultsfreds kommun bildar bolag med näringslivet och köper in en metallskrivare och utrustning för sex miljoner kronor.

I augusti ska den nya metallskrivaren invigas i gymnasiets C-hus och kommer användas av både den nya gymnasieutbildningen.

"De ser vad vi gör"

Det definitiva beskedet kommer på kommunfullmäktiges sammanträde den 19 mars och samma kväll är Hjalmarsson och Leijonhud på plats i Kalmar.

– Att vi blir uppmärksammade även på riksnivå är väldigt kul, de ser vad vi gör och har besökt oss i olika slag under den senaste tiden. Vi ska ta med oss utrustning där de får prova på 3D-teknik, säger Michael Leijonhud.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt