Annons:

Hultsfredsbo fick nej till extra bidrag för vinterkläder

Migrationsverket håller hårt i plånboken när det gäller vinterkläder till en man i 20-årsåldern från Hultsfreds kommun. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Hultsfredsbo fick nej till extra bidrag för vinterkläder

En man i 20-årsåldern från Hultsfreds kommun nekas särskilt bidrag för att köpa vinterkläder. Han fick sitt överklagande avslaget i förvaltningsrätten.

Annons:

Det var i oktober förra året som Migrationsverket avslog mannens ansökan om särskilt bidrag till vinterjacka, vinterskor, mössa, vantar och halsduk.

Var i behov av pengar

De pekade på att han har erhållit dagersättning under en längre tid och tidigare beviljats särskilt bidrag till kläder och skor. Dagersättningen ska täcka kompletterande klädutrustning, enligt Migrationsverket.

Beslutet överklagades och Hultsfredsbon la fram att han var i behov av pengar eftersom han inte hade några vinterkläder och inte kunde ta sig till skolan på grund av det.

Behovet är redan tillgodosett

Migrationsverket har vidhållit sitt beslut och menar att vinterkläder ska räcka flera säsonger. Det har inte framkommit att han inte kan nyttja de vinterkläder han hade förra året.

Migrationsverket tog rätt beslut när de nekade särskilt bidrag till mannen som sökte extra bidrag för att köpa vinterkläder bedömer förvaltningsrätten. Behovet av vinterkläder är tillgodosett från föregående år och Hultsfredsbon överklagan har avslagits.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt