Annons:

Kommunen deltog i erfarenhetsutbyte om grön upphandling

Arvid Lindblad, Hållbarhetsstrateg Vimmerby Hultsfred, Tommy Lindström projektledare Energikontor Sydost, Lena Eckerberg utvecklingschef Energikontor Sydost, Dag Hansson, miljöstrateg Högsby och Mönsterås. Fotograf/Källa: Energikontor Sydost

Kommunen deltog i erfarenhetsutbyte om grön upphandling

Fyra kommuner i Kalmar län har deltagit på ett internationellt möte i Sevilla för att diskutera hur man genom grön upphandling och energitjänster kan finansiera energiomställningen i sin offentliga verksamhet. Vimmerby och Hultsfreds hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad var på plats.

Annons:

Det är Energikontor Sydpst, det regionala energikontoret i Kalmar, Kronoberg och Blekinge län som bjudit i Vimmerbys och Hultsfreds hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad att tillsammans med Dag Hansson, miljöstrateg i Mönsterås och Högsby kommun, att delta i samtalen på det internationella mötet i spanska Sevilla. 

Deltagare från nio EU-länder är representerade och resan genomförs via EU-projektet SUPPORT, vars syfte är att stötta regioner och kommuner i sitt klimatarbete.

– Den här typen av utbyten ger mycket och föder många tankegångar. När det gäller grön offentlig upphandling så måste styrdokumenten skärpas och beslutade rutiner behövs för att alltid ta hänsyn om vad grön upphandling kan bidra till olika projekt, säger Arvid Lindblad i ett pressmeddelande.

Grön upphandling är en metod där kommuner kan ställa miljökrav i samband med de ordinarie kraven vid upphandling och på så sätt driva på utvecklingen för att lösa miljöproblemen. I Sverige är avtalsformen inte särskilt utbredd ännu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt