Annons:

Motorcykelns dag med öppet hus – pengar skänks till välgörenhet

Virserum MC Club bjuder in till motorcykelns dag i föreningslokalen under sista lördagen i april. Foto: Ossian Mathiasson

Motorcykelns dag med öppet hus – pengar skänks till välgörenhet

Virserum MC Club visar upp sina motorcyklar och klubbstugan på motorcykelns dag som infaller sista lördagen i april.
– Det är en relativt liten tillställning, säger Thomas Karlsson, vice president i Virserum MC Club.

Annons:

Dacketräffen i början av augusti är naturligtvis höjdpunkten för medlemmarna i Virserum MC Club. Där är man inte riktigt än förutom att man jobbar med planeringen.  

Kommande punkt på programmet är motorcykelns dag som äger rum sista lördagen i april. Då bjuds allmänheten in till klubblokalen på Södra Järnvägsgatan, som i folkmun går under namnet Kåken, för att få inblick i hur deras verksamhet fungerar och hur det ser ut. 

– Vi gör det för att vi vill att folk ska få se stugan invändigt och vi vill vara trevliga. Det kommer nog mellan 50 och 80 personer. Det mesta är i sin enkelhet så det är inget stort evenemang, säger Thomas Karlsson.

Bildspel från fjolårets Dacketräff

Föreningen ska bjuda på korv med bröd, kaffe, läsk och fika. Några av medlemmarna kommer ställa upp sina motorcyklar utanför klubbstugan och de har några bekanta som kör besökande barn och föräldrar i sidovagnar. 

– Det kommer en del barnfamiljer som är nyfikna och vill åka sidovagn. Det är gratis för besökarna och för varje runda som körs med sidovagnarna betalar vi i klubben den summan. Pengarna går sedan till organisationen Tjernobylbarnens vänner och vi brukar skjuta till lite extra pengar, säger Thomas Karlsson. 

Inne i föreningslokalen kommer man visa ett bildspel från förra årets Dacketräff.

– Det blir en massa bilder på både folk och motorcyklar från Dacketräffen. Det är en bra grej, säger han. 
Motorcykelns dag är en gammal tradition från 1980-talet som plockades upp i början av 2010-talet och faktum är att just det evenemanget har anordnats till och från i Virserum.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt