Annons:

Klart: Flera nya lägenheter ska byggas i Målilla

Sju nya lägenheter ska byggas i centrala Målilla efter att kommunfullmäktige sagt ja till det under måndagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Flera nya lägenheter ska byggas i Målilla

Ett enigt kommunfullmäktige tog under gårdagskvällen beslut om att en radhuslänga med sju lägenheter ska byggas på Södra Långgatan i Målilla.

Annons:

Nu står det klart att det ska byggas sju nya lägenheter i Målilla. 

En arkitektritad byggnad om fyra lägenheter och en byggnad med tre lägenheter ska uppföras som radhus på Södra Långgatan. 

Hultsfreds Bostäder har inte själva de medel som behövs för att genomföra projektet. De har medgett att de tänker utöka låneskulden och för projektet ska bli affärsmässigt kliver Hultsfreds kommun in i bilden.

Finansiering till denna byggnation sker genom att Hultsfreds kommun skjuter till ett aktieägartillskott på sju miljoner och produktionskostnaden är beräknad till ungefär 19,5 kronor. Byggstart ska äga rum under 2018 och då ska inflyttning vara möjligt under nästa år. 

"Äntligen kan man säga"

När kommunfullmäktige fick säga sitt i frågan under gårdagskvällen blev det ett enhälligt ja.

Tomas Söreling (S) var en av politikerna som gick fram och var positiv till att det byggs lägenheter i Målilla.  

– Äntligen kan man säga. Det har varit en långbänk, det är vad man kan sammanfatta det som men bättre sent än aldrig. Som ni förstår så behöver vi gasa ännu mer och det är viktigt att det händer saker i hela kommunen. Det är jättebra att vi bygger och utvecklar Hultsfred men det behöver byggas i Målilla och Mörlunda och kanske till och med i Järnforsen. Det är positivt och vi avser att återkomma i fler frågor, sa Tomas Söreling (S). 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) höll med. 

– Det är ett led i att möjliggöra för fler bostäder i vår kommun. Vi har byggt mycket och förhoppningsvis kan vi bygga mer framöver, sa Lars Rosander. 

"Harvat onödigt mycket"

Åke Nilsson (KD) håller med Söreling om att det har varit ett långdraget ärende.  

– Jag tycker kanske vi har harvat onödigt mycket men det är inte så enkelt för bolaget att få till affärsmässighet i det hela. Sen finns det andra anledningar som har gjort att det dragit ut på tiden och nu behöver vi en detaljplaneändring så det kan dröja lite till. Ett bostadsbyggande är nödvändigt för att få upp ångan, det är roligt att köra igång bostadsbyggnationsprojekt. Jag tror att det här går vägen, säger Åke Nilsson (KD).

I dagsläget finns det fyra bindande intresseanmälningar till de sju lägenheterna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt