Annons:

Lowe Rönnlund drar iväg på resa – ska backpacka i åtta månader

Lowe Rönnlund ska tillsammans med sin flickvän och två kompisar backpacka i Australien i åtta månader. De åker i september och i morgon tar han studenten från ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium.

Lowe Rönnlund drar iväg på resa – ska backpacka i åtta månader

På fredag tar Lowe Rönnlund studenten från Hultsfreds gymnasium. Efter en jobbsommar i Hultsfred åker han och tre vänner till Australien för att backpacka i åtta månader.
– Jag vet inte vad jag ska plugga vidare till. Då är det bättre att göra något som jag tycker är roligt, säger han.

Annons:

På fredag sjunger Hultsfred om studentens lyckliga dar. Då springer studenterna ut från Hultsfreds gymnasium och för många är det med blandade känslor. 

Många tycker det är skönt att skolan är över men för många blir det nya frågor kring framtiden och vad man ska ta sig för. 

Lowe Rönnlund vet i alla fall vad som väntar under det närmaste året.

– Jag ska jobba i Hultsfred i sommar, sen åker jag till Australien för att backpacka i åtta månader tillsammans med min flickvän Hanna Saugstedt och kompisarna Olle Larsson och Paulia Larsson. Det blir att jobba på restauranger för att få ihop pengar. Man lever för dagen typ och upplever platser på resande fot, säger Lowe Rönnlund. 

Ska plugga vidare efter resan

I början av september flyger gänget till Australien tillsammans GoXplore. 

Känner du dig redo för äventyret i Australien?

– Haha nä, egentligen inte. Jag har tänkt på det flera gånger men jag tror att det kommer gå bra. Det ska bli väldigt kul, säger Rönnlund och skrattar.

Han har gått ekonomiprogrammet på Hultsfreds gymnasium i tre år och hade ett tag funderingar på att plugga vidare direkt. 

– Ja, jag har sökt flera program på universitetet men jag vet inte om jag vill plugga det jag har sökt. Då är det bättre att jag gör något som jag vill göra, då kommer jag kanske på vad jag vill plugga till. Tanken är att jag ska plugga vidare efter resan, säger Rönnlund. 

"Blir vuxen på riktigt nu"

Men på fredag ska han alltså få uppleva den där efterlängtade studentdagen som för många studenter är en känslofylld dag. 

Att inte längre ha varje dag planerad in i minsta detalj blir en omställning, enligt Rönnlund. 

– Det jobbigaste blir att man tappar alla rutiner som man har haft under alla skolår och det är klart att man får en känsla av separationsångest när man lämnar Hultsfreds gymnasium, säger han och tillägger:

– Det är extremt skrämmande att man ska gå vidare nu. Rutinerna försvinner, det är jobbigt men ändå häftigt. Man blir vuxen på riktigt nu.  

"Alla känner alla"

Det bästa minnen som han kommer bära med sig från Hultsfreds gymnasium är klassen och alla nya vänner som han har fått under gymnasietiden.

– Man kommer varandra rätt nära på tre år och alla känner alla. Nu är det roligt att hänga med klassen, säger han. 

Ekonomiutbildningen på gymnasiet delar han ut ett högt betyg till. 

– Ja, det är ett underbart program med bra lärare som har stöttat oss under alla tre år, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt