Annons:

Kajsa tacksam för lärarnas hjälp – flyttar till Visby i höst:

Kajsa Rosén-Wiksten ska studera till arkeolog vid Campus Gotland i Visby i höst men först ska hon ta studenten. Foto: Ossian Mathiasson

Kajsa tacksam för lärarnas hjälp – flyttar till Visby i höst: "Skönt avslut"

Efter tre år på det samhällsvetenskapliga programmet säger Kajsa Rosén-Wiksten adjö till Hultsfreds gymnasium under fredagen.
Till hösten väntar nya utmaningar på Gotland.
– Jag har sökt arkeologiprogrammet i Visby och planerar att ta en masterutbildning på fem år, säger Kajsa Rosén-Wiksten.

Annons:

Att ta studenten innebär många blandade känslor när alla elever väljer olika vägar i livet och försvinner åt olika håll. Vissa vet exakt vad de ska göra, andra inte alls. 

Kajsa Rosén-Wiksten har gått det samhällsvetenskapliga programmet och hennes framtid är klar. 

Till hösten går flyttlasset över till Gotland då hon ska studera till arkeolog vid Campus Visby som samarbetar tillsammans med Uppsala universitet. 

– Jag har ett stort historieintresse och arkeologi är förstavalet, det är vad jag vill jobba med i framtiden. Jag vill gräva efter fornminnen och ingå i sådana projekt när man gräver upp historia från marken, säger Kajsa Rosén-Wiksten.

Fick kurs för sig själv

Hon är en av sju elever som har gått samhällsprogrammet i Hultsfred och den goda kontakten med hjälpsamma lärare och rektorer uppskattar hon väldigt mycket. 

– Med tanke på mitt stora historieintresse så har jag velat utveckla det. Lärarna och rektorerna har verkligen hjälpt mig otroligt mycket. I trean ville jag till exempel ha historia 3-kursen på eget val men den var stängd för att ingen hade valt den. Då fixade min mentor och rektorerna det och såg till att jag kunde få den själv, säger hon. 

Tack vare det har hon kunnat komma iväg på flera studieresor, bland annat till Fornsalen i Visby för att träffa arkeologer och knyta viktiga kontakter inför framtiden.

– När jag var där kunde jag suga in massa historia. Jag skapade en del kontakter där och har kontakt med dem än i dag efter att jag färdigställt uppgiften. Jag har fått den utbildningen som jag ville ha när jag började här hösten 2015,säger hon. 

Hur ska det bli att lämna Hultsfred och springa ut på nya äventyr?

– Det är skönt men samtidigt så känns det lite jobbigt. Man har gått på gymnasiet i tre år och det kommer kännas konstigt när det blir ett nytt kapitel i livet i och med flytten och att man ska skaffa sig nya kontakter och nya vänner. Det är med glädje som jag ser tillbaka på de här tre gymnasieåren. 

"Genuin vänskap"

Det mesta på gymnasiet har varit positivt. 

– Det har varit bra stämning och gymnasiet är bra, både miljö-, lärar- och klassmässigt. Jag tycker att personalen och eleverna har bra samarbete mellan varandra och lärarna lyssnar verkligen på vad vi har att säga. Det är en geniun vänskap mellan oss.

Hon berättar att hon är en målinriktad person som vet vad hon vill. 

– Jag kommer se studenten som ett skönt avslut och lägga gymnasietiden bakom mig. Nu kan jag blicka framåt, börja planera inför hösten och mentalt förbereda mig på att det kommer bli massa nytt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt