Annons:

Grusparkering med 33 platser skapas vid skolan i Målilla

Vid Venhagskolan kommer det skapas en grusparkering med 33 platser. Foto: Ossian Mathiasson

Grusparkering med 33 platser skapas vid skolan i Målilla

Bättre parkeringsmöjligheter har varit ett önskemål vid skolan och förskolan i Målilla. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att en grusparkering med 33 platser ska anläggas vid Venhaga-området.

Annons:

Skolans och förskolans verksamheter i Målilla har framfört önskemål om förbättrade parkeringsmöjligheter för personalen samt avlämningsplatser för föräldrarna. 

Barn- och utbildningsnämnden har tidigare beställt en planändring för att säkerställa framtida utbyggnationsmöjligheter av området. I detta planuppdrag kommer trafik- och parkeringssituationen i området ses över för en långsiktig lösning och därför är frågan som är aktuell nu endast nödvändig att hantera ur ett kortsiktigt perspektiv.

Behov av 83 p-platser

Enligt nulägeskontrollen finns det ett fysiskt behov av 83 p-platser för anställda på Venhaga-området och i dag använder personalen platserna vid skolan, den privata parkeringsplatsen vid Skeppet och parkeringen vid Konsum. 

Det finns även ett behov av 74-84 avlämningsplatser för elever som går i förskola till årskurs tre då dessa inte får ta sig till och från skolan själva. 

Vid ÖSK:s inventering av parkeringsplatser som kommunen har rådighet över i Målilla finns det sex stycken avlämningsplatser, 26 stycken p-platser vid skolan, två parkeringsplatser för taxi vid skolan och 50 platser vid entrén till Venhagsvallen. 

Utöver dessa så menar ÖSK att man kan nyttja delar av Skeppets parkering mot ersättning och upprättande av arrendeavtal och det handlar om 80 p-platser. 

Grusparkeringsplats skapas

För att lösa det kortsiktiga behovet föreslår ÖSK att ytterligare två taxiplatser anläggs tillfälligt under sommaren 2018. Kostnaden bedöms uppgå till cirka 60 000 kronor. 

Hela parkeringen vid skolan samt avlämningsfickorna föreslås bli avlämningsplatser för elever, vilket innebär att 31 platser blir tillgängliga. 

En parkering för rörelsehindrade föreslås vara kvar där den är vid parkeringen närmast skolan. Övriga 83 personer föreslås nyttja de 50 p-platser som finns vid Målilla IP dagtid. Det står också klart att det blir en tillfällig grusparkeringsplats vid skolan för 33 bilar, som går på 150 000 kronor. Den kommer anläggas på en del av gräsområdet mellan Coop Konsum och Venhaga-området. 

Möjlighet att lösa arrendeavtal för ytterligare platser har förhandlats med Skeppet. För att det ska vara ett alternativ krävs en väldigt låg hyresavgift vilket inte har gått att lösa. Skeppet kommer därför bötfälla fordon som ställer stig utan tillåtelse på deras parkering.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt