Annons:

Fem lärare på Albäcksskolan nominerade till stor gala

Inger Lignell, Hanna Ankarberg Lagergren, Malin Åberg, Catharina Borgh Davidsson och Emanuel Nilsson får åka till Lärargalan I Stockholm i november. Foto: Ossian Mathiasson

Fem lärare på Albäcksskolan nominerade till stor gala

Gott arbete lönar sig. På Albäcksskolan i Hultsfred har fem lärare nominerats av eleverna och blivit utvalda till Lärargalan på Berns salonger i Stockholm i november.

Annons:

Lärargalan är en stiftelse som uppmärksammar landets alla lärare och vill påminna det svenska folket om vilket bra jobb som lärarna lägger ner varje dag. 

Över 25 000 elever har nominerat sina favoritlärare till Lärargalan.

Den 12 november äger årets galafest rum – och det blir fem lokala bidrag på den prestigefyllda galan som arrangeras för endast tredje gången.

Fem Hultsfredslärare är nominerade

Hanna Ankarberg Lagergren, Malin Åberg, Catharina Borg Davidsson, Emanuel Nilsson och Inger Lignell – samtliga från högstadieskolan Albäcksskolan – har blivit nominerade. Emanuel Nilsson är SO-lärare och Inger Lignell är SO- och mattelärare.

På plats finns i övrigt hundratals lärare, flera ministrar, opinionsbildare och profiler som vill hylla läraryrket. 

– Det känns både spännande och roligt, säger Hanna Ankarberg Lagergren, som undervisar i ämnena svenska och franska.

Catharina Borg Davidsson undervisar i engelska och svenska och uppskattar elevernas engagemang. 

– Det är givetvis jättekul att eleverna har gått in på Lärargalans hemsida och skrivit att vi lärare har gjort något bra och väljer att uppmärksamma oss. De har inte bara kunnat skriva ett namn utan de har också fått tänka till med motiveringen, säger Catharina Borg Davidsson. 

"Brinner för vårt yrke"

De fem Hultsfredslärarna är inbjudna till den stora galan, som fokuserar på att hylla lärare och läraryrket. Under kvällen delas ett flertal lärarpriser ut inom olika kategorier och kvällen bjuder även på en trerätters galamiddag med inspirerande tal och inslag från scenen.

– Alla vi fem är lärare som brinner för vårt yrke och tycker om att jobba med ungdomar. Vi lägger ner mycket tid på det. Jag har aldrig varit på Berns tidigare så bara det är stort, säger Hanna Ankarberg Lagergren. 

SO-läraren Malin Åberg fyller i:

– När man får denna uppmärksamhet så får man en push till att fortsätta jobba så intensivt som man gör med eleverna, säger Malin Åberg. 

Besvikna på kommunen

Enligt lärarna får de inte ledigt med lön för att åka upp till Stockholm för att delta på galan. 

– Nej, vi kommer behöva ta ledigt för att åka dit och betala för resan dit. Inträdet till galakvällen ska kommunen stå för, säger Ankarberg Lagergren.

Catharina Borg Davidsson är besviken på kommunens agerande.

– Med tanke på att vi är fem lärare från Albäcksskolan som är nominerade så kunde vi ha premierats på ett bättre sätt, säger Borg Davidsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt