Annons:

Hon blir ny rektor på Lärcentrum i Hultsfred: ”Jättespännande”

Linda Ungsäter blir ny rektor på Lärcentrum i Hultsfred och gör Aina Kalle sällskap på den positionen. Foto: Ossian Mathiasson

Hon blir ny rektor på Lärcentrum i Hultsfred: ”Jättespännande”

I flera års tid har Linda Ungsäter jobbat med vägledningsfrågor inom vuxenutbildningen. Hon ska hon tillträda en ny tjänst som rektor på Lärcentrum i Hultsfred.
– Det känns jättebra och jättespännande, säger Linda Ungsäter.

Annons:

Vuxenutbildningen och Campus Hultsfred har slagits ihop till en enhet och går numera under det gemensamma namnet Lärcentrum. 

Aina Kalle är rektor för Lärcentrum och nu kommer även Linda Ungsäter gå in i en rektorstjänst på sikt.

– Ja, tanken är att vi ska komma tillsammans och ha delat ledarskap i Lärcentrum, säger Linda Ungsäter. 

"Aldrig för sent att studera"

Hon jobbar just nu som vägledare inom vuxenutbildningen och ser fram emot det nya uppdraget. 

– Det känns jättebra och jättespännande. Jag brinner för frågor som rör vuxnas lärande och att ge dem stöttning och en andra chans. Jag har jobbat nära individer i projektform i många, många år och det är aldrig för sent att studera. I Sverige studerar vi hela livet och att följa sådana resor är så häftigt, säger Linda Ungsäter. 

Lärcentrum har efter omorganisationen blivit stort och det är uppemot 1 000 elever som studerar på området om man räknar in alla utbildningar. 

– Vi håller på och skriver kontrakt så det är på gång. Jag kommer gå över en viss procentsats inom kort. Lärcentrum har blivit så stort och omfattande att vi behöver ha fler som håller i det. Jag tycker att det är roligt med organisatoriska frågor och utveckla. Den här kommunen är så himla öppen och lättarbetad, säger Ungsäter. 

Komvux fyller 50 år

Under torsdagen firade man att Komvux fyller 50 år. Aina Kalle höll tal och det serverades 50 stycken rulltårtor i korridoren. 

– Det var mysigt och kul att så många kom. Det var min kollega Jacqueline Kuster som kom med idé med så många tårtor och det tyckte vi var bra, säger Ungsäter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt