Annons:

Milanos ägare efter vräkningen: ”Skitsnack” – Dit kan de flytta nu

Mahmoud Abobaker äger Pizzeria Milano, som nu har vräkts från sina lokaler. Foto: Linus Johansson

Milanos ägare efter vräkningen: ”Skitsnack” – Dit kan de flytta nu

Pizzeria Milano i Hultsfred har vräkts från sina nuvarande lokaler. Senast den 28 februari måste man flytta därifrån.
– Det känns inte bra, jag har kämpat mycket för Milano, säger pizzerians ägare Mahmoud Abobaker, som istället hoppas kunna öppna upp i en annan lokal i Hultsfred.

Annons:

Tidigare i dag skrev vi om att en restaurang i Hultsfred vräks och det handlar alltså om Pizzeria Milano.

Den klassiska pizzerian har funnits på Aspedalsgatan i Hultsfred i många år. Snart är den eran slut. Senast den 28 februari måste den nuvarande ägaren Mahmoud Abobaker lämna lokalerna.

”Gap och skrik”

Ovanför pizzerian finns det hyreslägenheter och det är en mängd klagomål från en av hyresgästerna som nu gör att Pizzeria Milano tvingas slå igen i sina nuvarande lokaler.

Anledningen är enligt ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen region Sydost störningar som var så allvarliga att hyresgästen under nästan ett år tvingades sova i vardagsrummet på grund av verksamheten i restaurangen. Störningarna anmäldes till både värden och Hyresgästföreningen och det slutade med vräkning.

– De anställda kunde jobba sent, folk kom och gick, det hördes gap och skrik efter stängningsdags. Restaurangägaren tvättade nattetid och ibland kunde folk stå och banka på dörren för att bli insläppt, säger Lena Andersson, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Mahmoud Abobaker har sin klara uppfattning när det gäller de bitarna:

– Det är skitsnack, säger han.

”Kan inte göra så mycket”

Mahmoud Abobaker tog över Pizzeria Milano i maj 2016 och säger att problemen med missnöjda hyresgäster började i stort sett direkt.

– Vi började jobba som vanligt, men en del hyresgäster var inte nöjda med parkering och så. Det har varit något nästan hela tiden efter att jag tog över. Jag har bland annat hört att hyresvärden fått till sig att det luktar vitlök genom ventilationen, men det stämmer inte. Sen har det gnällts på uteserveringen. Men jag kan inte göra så mycket åt att det kommer ungdomar och sitter där efter stängning. En del av hyresgästerna här vill ha pizzerian kvar, andra vill det inte.

Har du pratat med de hyresgäster som är missnöjda?

– Jag känner inte så många av dem, men det skulle inte hjälpa, säger Mahmoud Abobaker.

Jobbar på att hitta ny lokal

Senast den 28 februari ska Pizzeria Milano alltså lämna sina nuvarande lokaler.

–  Jag tänker bara på det här och har inte sovit på två veckor. Det är så synd att det ska bli så här. Det är tråkigt att flytta ut, men vi har inget annat val. Jag har kämpat mycket för Milano så det är klart att det inte känns bra. Jag tycker också att den här platsen är mycket bra.

Mahmoud Abobakers mål är ändå att Pizzeria Milano ska leva vidare i Hultsfred, men på en annan plats. Just nu pågår diskussioner om att ta över lokalerna där Restaurang Oskar öppnade upp i höstas. Det vill säga där Restaurang Europa tidigare låg i många år.

– Milano kommer att finnas kvar om vi kan komma överens om de lokalerna. Gör vi inte det blir det svårt. Jag hoppas att jag vet mer om några dagar, säger Mahmoud Abobaker.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt