Annons:

Kommunen ville köpa gamla stationshuset – budet var för lågt

Hultsfreds kommun har visat intresse för det gamla stationshuset men ägaren Mattias Jacobsson tycker att budet är alldeles för lågt. Det skriver Vimmerby Tidning (VT) i dag.

Annons:

Det var Hultsfreds kommun som upprättade en kontakt innan jul där de visade intresse för att köpa det gamla stationshuset som Kalmar länstrafik tidigare har använt till personalutrymme och lager. Det gamla stationshuset ligger strax bredvid den nuvarande stationsbyggnaden som inte har haft igång någon verksamhet det senaste året. 

Enligt Vimmerby Tidning ville kommunen använda marken för att knyta ihop centrum med sjön och strandpromenaden. 

Det bud som Hultsfreds kommun kom med var inte vad ägaren Mattias Jacobsson hade förväntat sig då det har gjorts en fastighetsvärdering.

– Den visar att stationshuset med omgivande mark är värt det dubbla och lite till. Det är bara att titta på tidigare affärer, det har sålts tomter runt omkring och det visar att mitt bud är mer realistiskt, säger Mattias Jacobsson till VT. 

Hela fastigheten finns till försäljning

Kommunalrådet Lars Rosander (C) menar att fastigheten skulle vara med i makeover-projektet som pågår. 

– Vi har dock inte kunnat mötas utan han har en prisbild och vi en annan. Tanken var att det skulle ske en avstyckning men i och med att vi inte har en affär på gång har vi inte konkretiserat några planer, säger Rosander till VT. 

Mattias Jacobsson har nu lagt hela fastigheten till försäljning genom mäklare och summan uppgår till närmare tre miljoner kronor. 

– Det finns flera intressenter då jag skulle kunna få begärd summa och det skulle rent av kunna bli budgivning, fast egentligen vill jag ju inte sälja allt, säger Jacobsson till VT. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt