Annons:

Täby har svarat på stenhårda kritiken: "Mycket kraftfullt språkbruk"

På onsdagen gick Hultsfreds kommun ut med ett öppet brev och riktade stenhård kritik mot Täby kommuns hanterande av en flyktingfamilj. Nu har Täby kommun svarat på kritiken.
– Det är ledsamt att det är så illa, att det inte går att kontakta oss direkt om man har frågor när det gäller hur vi jobbar i Täby kommun, säger socialchefen Claes Lagergren till P4 Kalmar.

Annons:

Det var genom ett öppet brev som fyra tunga företrädare för Hultsfreds kommun riktade mycket hårdför kritik mot Täby kommuns agerande i ett fall med en familj nyanlända. En boendekonsult i Täby kommun har förmått familjen att flytta till Hultsfreds kommun.

Något Hultsfreds kommun reagerat kraftigt på. 

Claes Lagergren, socialchef i Täby, håller inte med. 

– Det är ett mycket kraftfullt språkbruk som används i Hultsfreds kommun och jag tycker att det är ledsamt att det är så illa, att det inte går att kontakta oss direkt om man har frågor när det gäller hur vi jobbar i Täby kommun, säger han till P4 Kalmar.

"Bostadsbrist här"

Han säger till P4 Kalmar att Täby ligger i en storstadsregion och att det råder bostadsbrist där.

– Det finns inga lediga lägenheter i Täby. De flesta bostäder ägs antingen kollektivt som bostadsrätt eller villor. I dessa bor det Täbybor och därför måste vi göra vad vi kan för att hjälpa nyanlända som kommer till Täby med att etablera sig på bostadsmarknaden. 

Claes Lagergren tror att Täby kommun kontaktats av en privat hyresvärd i Hultsfreds kommun.

– Vi kontaktas av hyresvärdar i hela landet och det är säkerligen så det har gått till i det här fallet. Säkert är det en hyresvärd som har frågat om det finns någon person i Täby som är intresserad av att flytta dit.

Lars Rosander (C) menar att kommunen nu får ta kostnader som Täby borde ha stått för. Men huruvida Täby skulle betala en eventuell faktura från Hultsfred är högst oklart.

– Jag föreslår att kommunalrådet pratar med sin kollega här innan han hittar på något sånt, säger Claes Lagergren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt