Annons:

Efter utmärkelsen – enhetschefen vill bygga nytt Berguven

Susanne Sandin vill att det blir ett nytt Berguven i Hultsfred och socialchefen Ann-Gret Sillén berättar att sådana tankar finns hos kommunen. Foto: Ossian Mathiasson

Efter utmärkelsen – enhetschefen vill bygga nytt Berguven

Berguvens gruppbostad fick ta emot priset som årets arbetsplats inom socialförvaltningens verksamhetsområde i Hultsfreds kommun.
Enhetschefen Susanne Sandin lyfte under prisutdelningen att hon vill att det byggs ett nytt Berguven.
– Hela miljön är fel för vår målgrupp, säger hon.

Annons:

Det var i samband med när gruppboendet Berguven belönades för sitt nya arbetssätt som enhetschefen Susanne Sandin lyfte deras önskemål om att bygga ett nytt Berguven i Hultsfred. 

– Det är i alla fall vårt önskemål. Vi vill få en bättre miljö för målgruppen (personer med funktionsnedsättningen autism och förändra boendemiljön för att få det bättre för de som bor här, säger Susanne Sandin och fortsätter: 

– Det nuvarande boendet ligger för nära vägen och det behövs placering på en lugnare plats där det inte är lika stimmigt. De fem boende behöver lugn och ro och ska egentligen ha sin egen ingång men nu går in genom en gemensam ingång. Hela miljön är fel för vår målgrupp. För att vara fullt salutogena så behöver boendemiljön förändras. 

"Tittar på olika platser"

Socialchefen Ann-Gret Sillén gav ändå några positiva tecken på att det är något som de jobbar med. 

– Vi tittar på olika platser och hur ett sådant boende skulle kunna se ut tillsammans med ÖSK och miljö- och byggnadsförvaltningen. Vi tror att vi behöver förändra boendemiljön för att få en bättre arbetsmiljö. Det ligger lite framåt i tiden, säger Ann-Gret Sillén.

Finns det planer på att kunna ta emot fler personer?

– Vi har pratat om att kunna bygga för sex boenden och säger hela tiden att det inte ska vara för stort, säger Sillén. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt