Annons:

  • Elever ordnar marknad i Vena – skänker pengarna till välgörenhet

    Mellanstadieeleverna på Vena skola arrangerar Vena marknad med många aktiviteter i slutet av maj. Foto: Ossian Mathiasson

  • Elever ordnar marknad i Vena – skänker pengarna till välgörenhet

    Elsa Nilsson, läraren Malin Söderholm, Stina Stenbäck, Lo Lindblom och Meja Nielsen visar upp armbanden som de har pärlat och säljer på marknaden.

  • Elever ordnar marknad i Vena – skänker pengarna till välgörenhet

    Det står "Together" på samtliga armband som eleverna har gjort.

Elever ordnar marknad i Vena – skänker pengarna till välgörenhet

I slutet av maj arrangerar eleverna på mellanstadiet på Vena skola en marknad i hembygdsparken. Alla pengar som de får in skänks till välgörande ändamål.
– Jag blir otroligt rörd, glad och stolt över dem. Det är jag ofta. säger läraren Malin Söderholm.

Annons:

Eleverna på mellanstadiet på Vena skola pratade redan under hösten 2017 om att göra något för andra och anordna en loppis på orten. 

Nu har det lett fram till att de fixar Vena marknad den 25 maj där alla intäkter går till hjälporganisationerna Unicef, Barncancerfonden och Amnesty. 

– Att jag får vara med och hjälpa eleverna med en sådan grej känns viktigt. De har haft mycket tankar och idéer som de har växt av. När vi började prata om det hösten 2017 var framförhållningen för kort. Vi sög på karamellen och innan eleverna gick på sommarlov förra året fick de med sig en lapp hem om Vena marknad våren 2019, säger läraren Malin Söderholm. 

Fyra späckade timmar

Efter ett skönt sommarlov med sol och bad började idéerna flöda bland ungdomarna som har satt ihop ett program som innehåller många aktiviteter under de fyra timmarna i hembygdsparken. 

– Vi kommer ha en loppis där vi säljer grejer som vi alla har samlat ihop. Vi kommer ha många andra aktiviteter som ponnyridning, musikquiz, prova på fotboll, tipspromenad. Vi ser verkligen fram emot den här dagen. Det ska bli spännande och roligt, säger femteklassaren Lo Lindblom. 

Fjärdeklassaren Elsa Nilsson fyller i

– Det blir också uppträdanden från Per Solberg, Patricia Birgersson och Helena Lundborg Svensson, säger Elsa Nilsson. 

Säljer egengjorda armband

Eleverna kommer också ha försäljning av armband som de har pärlat under skoltid. När Dagens Hultsfred besökte Vena skola på torsdagen pärlade eleverna för andra gången och på alla armband står det ”Together”.

– Vi vill visa att vi tillsammans jobbar för en bättre värld. Vi har gjort 28 stycken så här långt, säger Lo Lindblom. 

Läraren Malin Söderholm gillar elevernas engagemang och drivkraft:

– Vi har köpt in pärlor för att kunna göra 100 armband. Alla armband blir unika men det är samma färger och text, säger Malin Söderholm och fortsätter:

– Eleverna har verkligen velat göra något på riktigt och inte bara prata om det. Det var därför jag spann vidare på det. 

Eleverna har gjort reklamfilm

Eleverna har dessutom skapat en reklamfilm tillsammans för att berätta om marknaden och hur de har jobbat med att få allt klart. 

– Det känns som att det har hänt något, det är roligt att det blir något av det vi började med hösten 2017. Att redigera reklamfilmen har varit det absolut svåraste. Vi gjorde den för att locka folk till marknaden, säger sjätteklassaren Meja Nielsen. 

Lo Lindblom tycker att man som besökare gör skillnad genom att komma på Vena marknad.

– Vi elever känner att vi gör skillnad och känner oss stolt. Det är svårt att säga hur mycket folk det ska komma men vi hoppas att det ska komma så många som möjligt. Vi har gjort egna affischer som vi har satt upp på olika platser i kommunen, säger Lo Lindblom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt