Annons:

Lokal fransstylist tog brons på SM: ”Blir svinglad”

Erika Carlman, till vänster, var lyckosam på SM i fransförlängning i Göteborg och tog ett brons. Läraren Josefine Foxman tog silver i en annan klass. Foto: Privat

Lokal fransstylist tog brons på SM: ”Blir svinglad”

Virserumsföretagaren Erika Carlman tog en bronsmedalj på SM i fransförlängning i Göteborg under helgen.

Annons:

En av Sveriges bästa fransstylister finns faktiskt i Virserum. 

Erika Carlman har varit i väg på SM i fransförlängning och det slutade på ett mycket positivt sätt för den lokala företagaren. 

Hon kammade hem en tredjeplats i klassiska singelfransar i seniorklassen med 150 tävlande och en fjärdeplats i volymfransar i juniorklassen, bara en ynka poäng från pallen.

– Det kändes bra under hela helgen men det är klart att det var nervöst. Det är många fransstylister som är med, säger Erika Carlman. 

Vågade du hoppas på att det skulle gå så bra?

– Man hoppades givetvis men jag trodde inte att det skulle gå så bra. Man blir svinglad, säger Carlman och fortsätter:

– Det var fem golvdomare som gick runt under tiden som man gjorde behandlingen och den man gjorde fransarna på gick sedan in i ett speciellt rum och bedömdes av fem andra domare. Vi fick bedömningen direkt efteråt och min lärare Josefine Foxman, som har lärt mig allt jag kan, tyckte att det såg bra ut och att jag hade fått höga poäng.

Driver skönhetssalong i Virserum

På söndagens prisceremoni fick hon och alla andra stylister reda på resultatet som gav henne en bronsmedalj. Vännen och inspirationskällan tog hem en andraplats i volymfransförlängning i expertklassen.  

Till vardags driver Erika Carlman en skönhetssalong i Virserum där hon gör både fransförlängning och naglar. 

– Jag har hållit på med fransar i ett och ett halvt år så jag är väldigt grön inom yrket. Jag har haft världens bästa lärare (Josefine Foxman) som vann VM förra året så jag har bra grunder att stå på, säger Carlman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt