Annons:

Skönhetsstylisten tog topplacering på EM – laddar för VM

Erika Carlman trivs som skönhetsstylist och slutade på en sjundeplats i sin EM-debut. Foto: Privat

Skönhetsstylisten tog topplacering på EM – laddar för VM

Att jobba professionellt med fransförlängning är drömmen för Erika Carlman från Virserum. Vid helgens EM-tävling i Stockholm kom hon på en finfin sjundeplats i klassisk singelfransförlängning i expertklassen.
– Jag känner mig aldrig helt nöjd efter en tävling. Jag är så självkritisk, säger Erika Carlman.

Annons:

När Erika Carlman, 28, från Virserum tog hem en bronsmedalj på SM i singelfransförlängning och hamnade på fjärdeplats i kategorin volymfransar i maj fick hon en bekräftelse på att allt slit varit värt det. 

Skönhetsstylisten känner en stor framtidstro och öppnade under sensommaren upp sin verksamhet i en ny lokal i centrala Virserum efter att ha hållit till hemma i källaren. 

Under den gångna helgen åkte Virserumsföretagaren upp till Stockholm för att tävla på EM i fransförlängning. Hon slutade på en sjundeplats av 35 tävlande i klassisk singelfransförlängning i expertklassen. 

– Jag var ändå med i den högsta klassen (expertklassen) och den har jag aldrig tidigare tävlat i. Det var väldigt många duktiga stylister som deltog så jag får ändå vara nöjd med en sjundeplats i singelfransar, säger Erika Carlman. 

Laddar för VM i februari

Inför helgens tävling i Stockholm hade hon av naturliga skäl mycket annat att tänka på än att fokusera på träning. Renoveringen, flytten och invigningen av den nya lokalen i Virserum varit prio ett för hennes del. 

– Jag hann aldrig öva eller förbereda mig riktigt. Jag förstod inte riktigt förrän efter tävlingen att jag faktiskt hade tävlat men jag fick mina poäng och vet vad jag ska träna på inför nästa tävling, säger Carlman. 

Och just det – nästa stora tävling för den lokala skönhetsstylisten blir VM i Amsterdam i februari. 

– Det ska bli spännande att tävla i VM, jag ser fram emot det och hoppas på ett bra resultat.

Vad har framgången på SM i maj betytt för dig?

– Efter SM-tävlingen i maj har det hänt väldigt många positiva grejer. Jag har utbildat mig till lärare inom fransförlängning tillsammans med min kollega genom ett av Sveriges största fransmärke. Min kundkrets har ökat och mitt självförtroende har också stigit. Den tävlingen (SM) har väl betytt mycket kan man säga.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt