Annons:

  • Stylist från Virserum gör comeback – öppnar skönhetssalong i hemmet

    Erika Carlman är utbildad fransstylist och nagelterapeut. Nu öppnar hon skönhetssalong hemma i Virserum. Foto: Privat

  • Stylist från Virserum gör comeback – öppnar skönhetssalong i hemmet

    Foto: Privat

Stylist från Virserum gör comeback – öppnar skönhetssalong i hemmet

Hon drev skönhetssalongen styledbyEC i Virserum i tre år. 2020 lade hon verksamheten på is. Nu blåser stylisten Erika Carlman nytt liv i salongen med start 1 oktober.

– Hjärtat har alltid brunnit för skönhet och jag har hela tiden vetat att det är något sånt jag ska hålla på med, berättar hon.

Annons:

När 32-åriga Erika Carlman valde att lägga skönhetssalongen i Virserum på hyllan för tre år sedan var det inget lätt beslut.

Men den hektiska vardagen med småbarn och familjeliv gjorde att verksamheten hamnade i kläm. Tiden räckte helt enkelt inte till.

– Det var fel tidpunkt i livet. Jag hade småbarn och det var ett rätt så väletablerat företag, så jag hade väldigt mycket att göra. Men nu känner jag mig redo igen och jag har lärt mig mer om hur man ska skilja på privatliv och jobb, säger hon.

Erika har flera starka meriter i bagaget. Förutom fransstylist är hon också utbildad nagelterapeut och kan även utföra lashlift och browlift. Hon har tävlat i både SM och VM i fransförlängning. 2019 kammade hon hem en bronsmedalj i SM i singelfransar.

Passionen för skönhet har hon alltid burit med sig, men det är först nu som hon är redo att förverkliga sin dröm på nytt.

– Just nu jobbar jag på bank och det har varit ett bra ställe att mellanlanda på, men det har inte varit min grej. Jag är för kreativ för att sitta framför en datorskärm. Hjärtat har alltid brunnit för det här med skönhet och jag har hela tiden vetat att det är något sånt jag ska hålla på med, berättar Erika.

Glädjebesked för gamla kundkretsen

Redan i förra veckan hintade Erika om att salongen skulle göra comeback på sin Facebooksida. Gehöret lät inte vänta på sig. Snart strömmade inkorgen över med bokningsförfrågningar.

– Jag var lite nervös över detta. Det är ändå ett litet samhälle, så det har såklart funnits en oro om det kommer funka. Men jag har blivit bombarderad sedan jag la upp inlägget, så det känns jättekul att folk fortfarande kommer ihåg mig och att de var så pass nöjda att de vill komma tillbaka, säger hon.

Salongen kommer leva vidare under samma namn, styledbyEC, och ha sitt säte på hemmaplan som tidigare. Hon är nu i full färd med att förbereda lokalen inför nyöppningen i oktober och ser fram emot att få möta sin kundkrets –  gamla som nya.

Vad är det bästa med att vara stylist?

– Den här upplevelsen att få se en person känna sig fin och vacker. Att jag kan tillföra det gör så himla mycket. Det är inte mycket som slår det, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt