Annons:

Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen visar upp barnens idéer på hur lekparken i Järnvägsparken kan se ut framöver. Han har ordnat en utställning som visas under Hultsfredsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Putte ordnar utställning med barnens idéer till musiklekpark

Eleverna på Lindblomskolan i Hultsfred kom med förslag på hur den kommande musiklekparken skulle kunna se ut. Nu ser Putte Svensson Sahlin till att allmänheten får ta del av barnens uppfinnerikedom i en utställning under Hultsfredsdagen.

Annons:

Det var i slutet av december 2017 som eleverna på Lindblomskolan lämnade sina förslag och det var ungefär 450 arkitekter från förskoleklass till årskurs 6 som har sagt sitt genom att teckna och måla. 

Allt började med att Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen fick en idé om att göra om Järnvägsparken i centrala Hultsfred till musiklekpark, vilket Hultsfreds kommun nappade på eftersom de hade funderingar på att göra om parken. 

– När jag fick deras klartecken så ville jag att barnen i Hultsfred skulle få vara med och designa lekparken och komma med idéer. Jag drog igång ett projekt på Lindblomskolan tillsammans med lärarna om att alla ska få vara med och göra förslag. Alla förslag lämnades över till kommunen och sen har de använt dem som underlag och för att få inspiration, säger Putte Svensson Sahlin. 

"Kommer känna stolthet"

Han tyckte att det var en självklarhet att barnen skulle vara med och bestämma hur parken ska se ut i framtiden. 

– Alla teckningar har därefter legat kvar på kommunhuset och jag känner att allmänheten ska få se vad de har gjort och att barnen själva får visa sina verk och vara stolta. Man har sett det så många gånger, att någon bara bestämmer och aldrig pratar med de som faktiskt ska använda det. När parken är klar så kommer barnen känna stolthet för att de har fått vara med, tycka och tänka, säger Svensson Sahlin och fortsätter:

– Det är väldigt många bra förslag. En del är till och med väldigt avancerade med exakta beskrivningar och placeringar för olika grejer. Jag tror att mycket ligger till utgångspunkt för det som de har tagit fram. 

"Varje idé är så genomtänkt"

Fem skärmar från en gammal utställning på Rock City har fyllts med teckningar från uppfinnerika barn och visas utanför Hotell Hulingen på Hultsfredsdagen. Det är Putte Svensson Sahlin som har roat sig med att göra en utställning av alla teckningar. 

– Det är roligt att ställa ut det i samband med Hultsfredsdagen då det är mycket folk här. Det finns många olika och spännande förslag, bland annat rutschkanor som ser ut som saxofoner, korslagda trumpinnar i ställningen för gungorna och en gunga som spelar musik, säger Svensson Sahlin.

Vad säger du om det som de har åstadkommit?

– Det som är så intressant är att de har så mycket fantasi och varje idé är så genomtänkt. Det finns någon som skrev att det behöver finnas en lugnare miljö där äldre kan sitta. Det är fullt realistiska idéer som barnen kommer med, sen finns det givetvis säkerhetsaspekter som gör att det kanske inte går. När parken är gjord så är jag säker på att man kan utveckla den och göra fler grejer.

Byggstart under hösten

Enligt Svensson Sahlin ska arbetet vara igång under hösten och det är oklart när den ska vara färdig. 

– Det finns ett förslag som ligger hos kommunen på ÖSK och det ska ut på anbud nu. Jag vet att de har haft ett företag i Danmark som har tagit fram en specialdesignad grej som ser ut som en stor trumma som ligger med. När en entreprenör får uppdraget så måste den vara med. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt