Annons:

Kostnadsfri uthyrning av material till lokala föreningar

ÖSK börjar med uthyrning av material till föreningslivet i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kostnadsfri uthyrning av material till lokala föreningar

Östra Smålands kommunalteknikförbund (ÖSK) har utrett frågan om utlåning av material till föreningar i Hultsfreds kommun. Det är en idé som blir verklighet.

Annons:

ÖSK föreslår att de tillhandahåller utlåning av visst material i mån av tillgång till föreningarna i Hultsfreds och Högsby kommun. Föreningarna kommer inte debiteras någon kostnad utan utlåningen, som avser inventarier som till exempel aggregat, kan komma att vara svårt för föreningarna att tillgå för egna medel. Mindre material som handverktyg och förbrukningsmaterial avser inte för utlåning till föreningar. 

Föreningar ska kunna vända sig till ÖSK vid behov och kommer därmed få information om material som finns att ta del av. ÖSK menar att förfrågan om uthyrning ska komma in till dem två månader innan användandet ska ske men kommunstyrelsens arbetsutskott, som köper resonemanget i det stora hela, återremitterar ärendet till ÖSK för att få en kortare tidsgräns för uthyrning, förslagsvis två veckor. 

"Kommuninvånarnas grejer"

Den berörda föreningen ansvarar för hämtning, återlämning och lagning av eventuella skador.

– Rent politiskt är vi helt överens om att det är bra och positivt om föreningslivet kan få nyttja det som ÖSK har att tillhandahålla. Att man ska vara ute två månader i förväg vänder vi oss emot och skickar tillbaka det till ÖSK. Vi vill gå ner så långt som till två veckor, säger oppositionsrådet Tomas Söreling och lägger till:

– Men vi ska vara positiva till att föreningslivet får nyttja resurserna som finns i kommunen. Det är ingen enskild egendom för varken ÖSK eller kommunen. Det är kommuninvånarnas grejer, då ska föreningarna få låna dem på ett vettigt sätt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt