Annons:

Loppissäsongen gav inga rekord: ”Tar det nästa år”

Återigen var sommarloppisarna i Målilla välbesökta av både försäljare och köpare men det slogs inga rekord. Foto: Linus Johansson

Loppissäsongen gav inga rekord: ”Tar det nästa år”

Skeppet i Målilla har avslutat loppissommaren som inte gav några rekord.
– Rekordet med 172 försäljare från 2016 står kvar. Vi hade som mest 145 försäljare den 20 juli, säger Asta Pettersson från arrangerande Målilla Byggnadsförening och Skeppet Folkets Hus.

Annons:

De populära sommarloppisarna vid Atlanten i Målilla är en god tradition som inte verkar ge sig. Under 15 lördagar fylldes gräsytan vid Skeppet och Coop med försäljare och köpsugna besökare och intresset var precis som tidigare år stort. 

– Jag trodde att det skulle gå neråt men det har det absolut inte gjort, säger Asta Pettersson. 

Slog inget rekord

Rekordet för antal försäljare kommer från 2016. Det var lördagen som det var GP-tävling i speedway i Målilla som det kom 172 försäljare. Årets bästa notering kommer från 20 juli med 145 försäljare. 

– Det är ändå många men rekordet står kvar. Vi slog inget rekord, vi tar det nästa år. Det var fint väder den 20 juli och det såg både försäljare och köpare. Det var också mitt i sommaren och då var det mycket turister här i området, säger Asta Pettersson. 

Loppissommaren hade ett snitt på 95 försäljare vid varje tillfälle och det är en siffra som gör Asta Pettersson nöjd. 

– Det var osäkert många gånger på grund av vädret, man trodde inte att det skulle bli någon loppis. Det är så den svenska sommaren är, det är en chansning många gånger. Både försäljare och köpare tänker mycket på vilket väder det är och det var knepigt. Jag är ändå glad för att det blev en sådan här sommar.

Fortsätter nästa sommar

I tio år har det sommartid arrangerats loppis i Målilla och det blir en fortsättning även nästa år. 

– Ja, det är klart. Vi kör på, det har vi sagt. Vi har sagt att vi måste köra ett år till i alla fall. Vi kan inte sluta när vi tycker att det går bra och det kommer hela tiden nya försäljare.

I november kommer Skeppet i Målilla anordna en traditionsenlig julloppis som hålls inomhus.

– Vi får inte rum med så många försäljare inomhus men det brukar landa på drygt 35 stycken. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt